Χρυσά διαβατήρια: Στο σκαμνί ο πρώην πρόεδρος της βουλής της Κύπρου και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ

Χρυσά διαβατήρια: Στο σκαμνί ο πρώην πρόεδρος της βουλής της Κύπρου και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ

Οι κύριοι Συλλούρης και Τζιοβάνης παραιτήθηκαν από τα αξιώματα τους μετά τη προβολή του επίμαχοι ντοκιμαντέρ του Al Jazeera

passport_cyprus1
Στις 26 Οκτωβρίου θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μαζί με τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρ. Τζιοβάνη, για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις παραχώρησης «χρυσών διαβατηρίων» υπό αδιαφανείς συνθήκες. Συγκατηγορούμενοι είναι επίσης ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης και ο Αντώνης Αντωνίου διευθυντής σε εταιρεία του Χρ. Τζιοβάνη. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη μετά από προβολή ντοκιμαντέρ του δικτύου Al Jazeera στο οποίο υπό κάλυψη δημοσιογράφοι, υποδύονταν τους μεσάζοντες για εξασφάλιση κυπριακής υπηκοότητας σε Κινέζο «επενδυτή» ο οποίος ήταν καταζητούμενος για οικονομικές απάτες.

Οι κύριοι Συλλούρης και Τζιοβάνης μετά τη προβολή του ντοκιμαντέρ παραιτήθηκαν από τα αξιώματα τους ενώ ο δικηγόρος Α. Πιττάτζης καταδικάστηκε σε πρόστιμο από τον Δικηγορικό Σύλλογο για τη συμπεριφορά του.

Χθες όλοι οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον κακουργιοδικείου. Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ήγειρε θέμα για τον γενικό και τον βοηθό γενικό εισαγγελέα της Κύπρου Γιώργο Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη, οι οποίοι είναι επικεφαλής της κατηγορούσας αρχής, αλλά την επίδικη περίοδο ήταν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο είχε εγκρίνει τις πολιτογραφήσεις, για τις οποίες κατηγορείται ο Δημήτρης Συλλούρης και οι συγκατηγορούμενοί του. Και αυτή η επισήμανση καταγράφηκε στα πρακτικά ώστε να βρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον του Κακουργιοδικείου.



Ειδήσεις σήμερα:

Έλενα Χριστοπούλου - Πάνος Καλλίτσης: Εφετείο εσύ, Άρειο Πάγο εγώ...

Συγκρούσεις στα σύνορα Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν: Eπιχειρούν προέλαση, λέει το Γερεβάν

Το αστείο στα βραβεία Emmy για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τις νεαρές συντρόφους του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης