Εντυπωσιακή φωτογραφία από φάλαινα-φυσητήρα στο Αιγαίο

Εντυπωσιακή φωτογραφία από φάλαινα-φυσητήρα στο Αιγαίο

Ζει μεταξύ Σάμου, Χίου και Ικαρίας και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 18 μέτρα

falaina-mak
Μία εντυπωσιακή φωτογραφία που απεικονίζει την απαράμιλλη ομορφιά της θαλάσσιας ζωής της Μεσογείου βλέπει τη δημοσιότητα. Ο λόγος για την φάλαινα φυσητήρα που ζει μεταξύ Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

Την εντυπωσιακή εικόνα δημοσίευσε στο Facebook το «Archipelagos - Institute of Marine Conservation», που απαθανάτισε το θαλάσσιο θηλαστικό τη στιγμή που έβγαζε νερό από τον φυσητήρα της.

301625927_10159009780935878_291040857789837402_n


Η συγκεκριμένη φάλαινα ζει μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου και  αποτελεί ένα από τα τέσσερα είδη θαλάσσιων θηλαστικών που μελετά το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» το τελευταίο διάστημα.

Ο φυσητήρας (Physeter macrocephalus) είναι το μεγαλύτερο οδοντοκήτος σε όλο τον πλανήτη με μήκος 8-12 μέτρα τα θηλυκά και 16-18 μέτρα τα αρσενικά και βάρος 24 και 57 τόνους αντίστοιχα, ενώ το προσδόκιμο  ζωής υπολογίζεται περίπου στα 70 έτη.

Κλείσιμο
Ο πληθυσμός τους στη Μεσόγειο είναι μικρότερος από 2.500 ενήλικα μέλη, ενώ αναφορές για την παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν από την εποχή του Αριστοτέλη.

Αναλυτικά η  ανάρτηση:

«Φυσητήρας στο βόρειο - ανατολικό Αιγαίο, καθώς συνεχίζουμε την επίμονη έρευνα στο ανοιχτό πέλαγος, στη μοναδική θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Χίο, την Ικαρία και τη Σάμο, πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που ξεπερνά τα 1100 μέτρα σε βάθος.

Είναι ένα από τα 4 είδη θαλάσσιων θηλαστικών που μελετάμε αυτές τις ημέρες σε αυτή τη μοναδική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο φυσητήρας (Physeter macrocephalus) είναι το μεγαλύτερο οδοντοκήτος σε όλο τον πλανήτη με μήκος 8-12 μέτρα τα θηλυκά και 16-18 μέτρα τα αρσενικά και βάρος 24 και 57 τόνους αντίστοιχα. Έχει διάρκεια ζωής περίπου τα 70 έτη. Ο πληθυσμός τους στη Μεσόγειο είναι μικρότερος από 2,500 ενήλικα άτομα, ενώ η παρουσία τους αναφέρεται στις ελληνικές θάλασσες από την αρχαιότητα, με τις εντυπωσιακές για την εποχή καταγραφές του Αριστοτέλη.
Μόνο όταν γνωρίσουμε τον μοναδικό πλούτο των θαλασσών μας, μπορούμε να τις προστατέψουμε!»

Φυσητήρας στο βόρειο - ανατολικό Αιγαίο, καθώς συνεχίζουμε την επίμονη έρευνα στο ανοιχτό πέλαγος, στη μοναδική θαλάσσια...

Posted by Archipelagos - Institute of Marine Conservation on Sunday, August 28, 2022


Ειδήσεις σήμερα:

Κυπριακή ΑΟΖ: Ο «Κρόνος» ανοίγει την όρεξη στον Ερντογάν

Δήμος Ζίτσας: Παύεται από τα καθήκοντα ο αντιδήμαρχος για την κακοποίηση του γαϊδουριού

Καιρός: Βροχές ξανά αύριο αλλά με υψηλές θερμοκρασίες - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης