Αλεποχώρι: Δεν γνώριζε πόσοι και ποιοι είχαν μπει στην αυλή του και πυροβόλησε, λένε οι συνήγοροι του 70χρονου

Αλεποχώρι: Δεν γνώριζε πόσοι και ποιοι είχαν μπει στην αυλή του και πυροβόλησε, λένε οι συνήγοροι του 70χρονου

Σύμφωνα με τους συνηγόρους ο 70χρονος προσπάθησε να εκφοβίσει άγνωστο αριθμό ατόμων που είχαν εισέλθει στο σπίτι του έχοντας παραβιάσει τον τρίμετρο φράχτη

alepoxori-m
Μετανιωμένος εμφανίζεται σύμφωνα με τους συνηγόρους του ο 70χρονος άνδρας που συνελήφθη επειδή πυροβόλησε δύο ανήλικους που μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι καθώς τους πέρασε για κλέφτες.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι του ηλικιωμένου ο άνδρας κατά τη διάρκεια της απολογίας του θα επιδιώξει να αποδώσει την πραγματική διάσταση των γεγονότων ενώ προσθέτουν πως έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ακόμη σημειώνουν ότι πρόκειται για συνταξιούχο καρδιοπαθή και συμπληρώνουν ότι το σπίτι του έχει γίνει ουκ ολίγες φορές στόχος διαρρηκτών.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους ο 70χρονος προσπάθησε να εκφοβίσει άγνωστο αριθμό ατόμων που είχαν εισέλθει στο σπίτι του έχοντας παραβιάσει τον τρίμετρο φράχτη και έχοντας αντιληφθεί την παρουσία δύο προσώπων πυροβόλησε δύο φορές προς την πλευρά των θάμνων. Εκεί όπως σημειώνουν βρίσκονταν κρυμμένοι (και όχι μόνο) οι δύο ανήλικοι για τους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα κλοπής και παραβίασης οικιακής ειρήνης.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Γλύκα και της Αθηνάς Χαρβαλάκου:

«Ο εντολέας μου, απολύτως συντετριμμένος απο την εξέλιξη των πραγματικών περιστατικών, θα προσέλθει να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον του κ.Ανακριτή και του κ.Εισαγγελέα και θα επιδιώξει να αποδώσει την πραγματική διάσταση της υπόθεσης, πολύ μακριά από τις διαστρεβλώσεις και τις υπερβολες, οι οποίες έχουν διατυπωθει!

Σημειωνεται οτι ειναι 70 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, χωρίς ποτέ στο παρελθον να έχει απασχολήσει τις δικαστικες ή τις διωκτικές αρχές, συνταξιούχος, καρδιοπαθής, στην οικία του οποίου έχουν καταγραφεί κατ’ εξακολουθηση διαταραξεις οικιακής ειρήνης και απόπειρες κλοπών, η τελευταία, δε, το προηγούμενο του συμβάντος βράδυ στην προσπάθεια του να εκφοβίσει τους αγνώστους (αγνωστος αριθμος ) οι οποίοι είχαν εισβαλει λαθρα στην ιδιοκτησία του, παραβιάζοντας τον τρίμετρο (τουλάχιστον ) προστατευτικό φράχτη και εχοντας αντιληφθεί δυο πρόσωπα -σκιές στις 2.30 τα ξημερωματα, χωρίς να μπορεί να διαπιστώσει ούτε το φύλο, ούτε φυσικά την ηλικία, ούτε να διακρίνει σωματότυπους, αλλά ούτε και να αποκλείσει την ύπαρξη οποιουδήποτε όπλου, πυροβόλησε δυο φορές προς την πλευρά των θάμνων -φυλλωσιών και σε απόσταση ασφαλειας από τα πρόσωπα-σκιές την υπαρξη των οποίων μόνο μπορούσε να διακρίνει.

Δυστυχώς βρισκονταν κρυμμένοι (και όχι μόνο) οι δυο έτεροι ανήλικοι για τους οποιους ανήλικους εχει ηδη ασκηθεί ποινικη δίωξη για απόπειρα κλοπής και διαταραξη οικιακής ειρήνης».


Ειδήσεις σήμερα 

Πολεμικό Ναυτικό: Θρίλερ ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης Θάλειας - Εφαγε σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία

BBC: Η Ρωσία καίει φυσικό αέριο την ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος στην Ευρώπη «φουσκώνουν»

Ηράκλειο: Πατέρας τρίχρονου παιδιού ο 45χρονος που σκοτώθηκε από έκρηξη σωλήνα - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης