Ιωάννινα: Έσβησε μετά από 16 μέρες η φωτιά στη Βάλια Κάλντα

Ιωάννινα: Έσβησε μετά από 16 μέρες η φωτιά στη Βάλια Κάλντα

Η φωτιά ήταν έρπουσα, σε εδάφη που παρουσίαζαν κλίση πάνω από 45%, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η προσέγγιση πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής

valia_kalda
Πλήρης είναι, πλέον, η κατάσβεση της πυρκαγιάς στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα, ανάμεσα στην Βωβούσα Ιωαννίνων και το Περιβόλι Γρεβενών, προς την πλευρά που γειτνιάζει με το Αρκουδόρεμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η φωτιά κατασβέστηκε πλήρως μετά από 16 ημέρες, ενώ την τελευταία βδομάδα υπήρχαν μόνο μικρές εστίες.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος είπε πως «η φωτιά έχει σβήσει», ενώ στο σημείο παραμένει πενταμελής ομάδα πεζοπόρου τμήματος πυροσβεστών, έως ότου δοθεί το σήμα της πλήρους κατάσβεσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι χθες υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή του εθνικού δρυμού, γεγονός που διευκόλυνε το έργο της πλήρους κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ήταν έρπουσα, σε εδάφη που παρουσίαζαν κλίση πάνω από 45%, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η προσέγγιση των πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής. Έκαψε χαμηλή βλάστηση και τα ξερόκλαδα, ενώ τα ρόμπολα και η μαύρη πεύκη που αποτελούν τον βασικό κορμό του δάσους δεν αντιμετώπισαν κάποιο κίνδυνο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν: Αύριο βγαίνει στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Abdülhamid Han»

Μητσοτάκης: Δεν γνώριζα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, δεν θα το επέτρεπα - Αλλαγές στην ΕΥΠ


Πώς «οι ληστές του Διαδικτύου» παίρνουν τραπεζικούς κωδικούς από γιατρούς, επιχειρηματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης