Κρήτη: «Έφαγε» 322.000 ευρώ από θύμα του γηροκομείου - κολαστήριο στα Χανιά

Κρήτη: «Έφαγε» 322.000 ευρώ από θύμα του γηροκομείου - κολαστήριο στα Χανιά

Η απάτη «μαμούθ» ξεκίνησε να αποκαλύπτεται με τον θάνατο ενός 87χρονου, όταν η σύζυγός του ξεκίνησε να ψάχνει τα περιουσιακά τους στοιχεία

Τρεις ηλικιωμένοι τα θύματα απατεώνα που παρίστανε τον εφοριακό
Κομπίνα «μαμούθ» με θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, στην οποία εμπλέκονται και οι υπεύθυνοι του «αμαρτωλού» γηροκομείου στα Χανιά, με «εγκέφαλο» μια 55χρονη η οποία είναι φυλακισμένη από τον Οκτώβριο του 2021 για τη συμμετοχή της σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε άλλες απάτες, εξιχνιάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Κισσάμου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δυόμισι χρόνια, όταν μια 70χρονη Ελληνίδα απευθύνθηκε σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας στα Χανιά, ζητώντας οικιακή βοηθό για να φροντίζει τον 84χρονο σύζυγό της που ήταν κατάκοιτος αλλά και τον 36χρονο γιο της που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η 55χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έμαθε ότι το ζευγάρι διέθετε μεγάλα ποσά στην τράπεζα και πολλά ακίνητα και κατάφερε με πειστικά επιχειρήματα και προφάσεις να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 70χρονης.

Έτσι, εξασφάλισε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες της ιδίας και του συζύγου της και αποσπούσε συστηματικά την σύνταξή τους, ενώ της πήρε και 2.000 ευρώ, δήθεν για να μεταφέρουν από την Αλβανία την υποτιθέμενη οικιακή βοηθό, πράγμα που δεν έγινε ποτέ! Τελικά, η 55χρονη έπεισε την 70χρονη να στείλει τον σύζυγό της στο γηροκομείο των Χανίων που εμπλέκεται στους ύποπτους θανάτους ηλικιωμένων. Η ίδια συνεργάστηκε με την ιδιοκτήτρια του γηροκομείου –η οποία πλέον έχει προφυλακιστεί μαζί με την κόρη της για την υπόθεση των θανάτων– στην οποία συστήθηκε ως βαφτισιμιά και η μόνη συγγενής του 84χρονου.

Ο ηλικιωμένος έμεινε στο γηροκομείο, όπου η ιδιοκτήτρια εμπόδιζε την σύζυγό του να έρθει σε επαφή μαζί του, γι’ αυτό και κατηγορείται για συγκάλυψη της απάτης. Αντίθετα, η 55χρονη πήγαινε συχνά στο γηροκομείο για να βάζει τον ηλικιωμένο να της υπογράφει πληρεξούσια και με αυτά να πουλάει τα ακίνητα του ζευγαριού! Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε, από τον Ιανουάριο του 2019 ως φέτος το Μάρτιο, να αποσπάσει σταδιακά το ποσό των 322.291 ευρώ από αναλήψεις και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο ηλικιωμένος προσβλήθηκε από κορωνοϊό στο γηροκομείο και απεβίωσε τον Φεβρουάριο, στα 87 του χρόνια. Μετά τον θάνατό του, η 70χρονη άρχισε να ερευνά τα περιουσιακά τους στοιχεία και διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά, με αποτέλεσμα να καταφύγει στην Αστυνομία που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης, στην οποία έχει εμπλοκή η 68χρονη ιδιοκτήτρια του γηροκομείου και δύο άνδρες 29 και 50 χρόνων που βοηθούσαν στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ' εξακολούθηση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά περίπτωση, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Θέμα χρόνου η παραίτηση Ντράγκι, μία ανάσα από πρόωρες εκλογές η Ιταλία

Υπό έλεγχο και τα τρία μέτωπα της φωτιάς στη Σαλαμίνα

Άννα Φόνσου για Γιώργο Μαρίνο: «Έκοψε όλες τις επαφές που είχε μαζί μας, δεν τον ενόχλησα ξανά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης