Αυτή την Κυριακή το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ναθάνιελ Χόθορν «Το άλικο γράμμα» είναι στο ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ναθάνιελ Χόθορν «Το άλικο γράμμα» είναι στο ΘΕΜΑ.

Μία από τις πλέον συγκλονιστικές λογοτεχνικές αφηγήσεις όλων των εποχών εστιάζει στο πώς μια κλειστή κοινωνία στιγματίζει και εξοντώνει ηθικά μια γυναίκα. Το αμάρτημα στο οποίο υπέπεσε είναι η μοιχεία. Η καταδίκη της είναι εντελώς απάνθρωπη -μα και αλληγορική: Συμβαίνει γύρω μας.

XRWMA__13_
Το «Άλικο γράμμα» είναι ένα από τα πιο συγκινητικά και εμβληματικά έργα της κλασικής αμερικανικής λογοτεχνίας, ένα βιβλίο που εξακολουθεί να συνεπαίρνει τους αναγνώστες ακόμη και σήμερα, 172 ολόκληρα χρόνια αφ’ ότου εκδόθηκε.

Ο Ναθάνιελ Χόθορν τοποθετεί τη δράση του μυθιστορήματός του στον 17ο αιώνα, σε μια κοινότητα Πουριτανών της Νέας Αγγλίας, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Η κεντρική ηρωίδα ονομάζεται Έστερ Πριν, είναι Βρετανίδα και εγκαταστάθηκε στην Αμερική μετά από μεγάλες περιπέτειες. Είναι παντρεμένη με έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα, ο οποίος την έστειλε μόνη στον «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» των ΗΠΑ, αλλά χωρίς ποτέ ο ίδιος να την ακολουθήσει.

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ναθάνιελ Χόθορν «Το άλικο γράμμα» είναι στο ΘΕΜΑ


Κλείσιμο
IN_ARTICLE__5_

Η Έστερ εργάζεται ως ράφτρα για να ζήσει, καθώς όμως περιμένει τον σύζυγό της που δεν έρχεται ποτέ, σχετίζεται με έναν άλλο άνδρα. Μένει έγκυος -η έλευση της κόρης της όμως ισοδυναμεί με την έσχατη καταδίκη της από την πουριτανική κοινότητα. Η Έστερ διαπομπεύεται αλύπητα, εξευτελίζεται και περιθωριοποιείται από τους ντόπιους, ενώ είναι αναγκασμένη να κυκλοφορεί με ένα κατακόκκινο γράμμα, το «Α» βαμμένο πάνω της, το οποίο διατυμπανίζει την αισχρή και ασυγχώρητη αμαρτία της. Κυριολεκτικά στιγματισμένη, η Έστερ δίνει έναν άνισο αγώνα, μόνη εναντίον όλων, επιδεικνύοντας το θάρρος και την υπερηφάνεια που μοιάζουν να λείπουν από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο γύρω της. Αποφασισμένη να μείνει όρθια ακόμη και όταν όλα φαίνεται να έχουν χαθεί για εκείνην, όρθια και αλύγιστη έως το σπαρακτικό τέλος της ιστορίας.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το κλασικό μυθιστόρημα του Ναθάνιελ Χόθορν «Το άλικο γράμμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης