Covid-19: Ο κορωνοϊός είναι εδώ - Τι να κάνουμε για το νέο κύμα (video)

Covid-19: Ο κορωνοϊός είναι εδώ - Τι να κάνουμε για το νέο κύμα (video)

Υπερδιαπλασιάστηκαν μέσα σε 24 ώρες τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

monastiraki3344
Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού με σοβαρότητα είναι η μόνη λύση, προκειμένου να μην θρηνήσουμε ακόμα περισσότερα θύματα… Πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχει σημάνει, ακόμα, το τέλος της απειλής του.


Φώτης Καρύδας - Ξεπεράσαμε την Πανδημία του Κορωνοϊού; Τί μας επιφυλάσσει ο Σεπτέμβριος;
Ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, μικροβιολόγος, επισημαίνει στον Φώτη Καρύδα και στην εκπομπή Social Net του Action 24 ότι «από τη στιγμή που τα μέτρα πήγαν στην άκρη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση δεν είναι ελεγχόμενη. Η μάσκα αποτελεί ένα φυσικό φραγμό και δεν κατάλαβα ποτέ τη νοοτροπία έλω να βγάλω τη μάσκα". Δεν χωράει στο δικό μου μυαλό. Διότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν έχει κηρυχθεί το τέλος της».

Ο κ. Αποστολακόπουλος σημείωσε ότι ουδείς μπορεί να διασφαλίσει ότι η νέα μετάλλαξη θα είναι ηπιότερη συγκριτικά με τις προηγούμενες.
«Παρ’ ότι η μετάλλαξη έχει ήπια συμπτώματα, εν τούτοις, δε σημαίνει ότι η μάσκα δεν πρέπει να φοριέται σε κλειστούς χώρους», ανέφερε και εξήγησε: «Δεν διασφαλίζει, λοιπόν, κανείς ότι η νέα μετάλλαξη θα είναι καλύτερη από την όμικρον. Ο κορονοϊός διέψευσε τον κανόνα ότι ο ιός φθίνει με τον καιρό. Γι’ αυτό και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την «απειλή» αυτή με σοβαρότητα»
Κλείσιμο
.
Η Έλενα Ριζά, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζει ότι η χρήση μάσκας είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση του ιού. «Εστιάζω στην πρόληψη και στα προληπτικά μέτρα», ξεκαθάρισε και κατέληξε: «Η χρήση της μάσκας είναι ένα
εργαλείο σημαντικό. Αν βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους, τότε πρέπει να χρησιμοποιείται. Ο ιός στην προσπάθειά του να επιβιώσει
μεταβαίνει σε άλλες μορφές. Θα είναι πιο μεταδοτικός μεν, αλλά όχι τόσο ισχυρός όπως οι προηγούμενοι δε». 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο 22χρονος που μαχαίρωσε ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μενίδι

Τρόμος για επιβάτες πτήσης στο Μαϊάμι: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά από πρόσκρουση κατά την προσγείωση

Τουλάχιστον 250 νεκροί από τον μεγάλο σεισμό στο ανατολικό Αφγανιστάν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης