Στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμούκατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του, της Αμαλίας, κατέληξε με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με δύο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.
Ακόμη, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό «απορροφήθηκε» από το τρίτο αδίκημα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα.
Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 11 της χρόνια.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.