Μύκονος: Πρόστιμο σε ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία λειτουργεί το DK Oyster

Μύκονος: Πρόστιμο σε ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία λειτουργεί το DK Oyster

Ο έλεγχος διεξήχθη με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από σχετικές καταγγελίες - «Από την αρχή της τουριστικής περιόδου, έχουμε διαμηνύσει ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς» τόνισε  ο Βασίλης Κικίλιας

mykonos-14
Πρόστιμο σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Μύκονο, εντός της οποίας λειτουργούν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επέβαλε το μεσημέρι κλιμάκιο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων, το οποίο μετέβη στο νησί μαζί με κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως το ένα εκ των δυο καταστημάτων, είναι το εστιατόριο DK Oyster το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό μετά την καταγγελία τουριστριών πως πλήρωσαν 600 ευρώ για μία μερίδα καβουροπόδαρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού «οι παραβάσεις αφορούσαν στην απουσία ναυαγοσώστη, καθώς και στο γεγονός ότι δεν ήταν διαθέσιμοι προς έλεγχο ορισμένοι φάκελοι λειτουργίας των δύο καταστημάτων.

Ο έλεγχος διεξήχθη με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, τις οποίες το Υπουργείο Τουρισμού διαβίβασε, άμεσα, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο πλαίσιο της εντολής που έχει δοθεί από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την ασφαλή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων όλης της χώρας».

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε σχετικά: «Από την αρχή της τουριστικής περιόδου, έχουμε διαμηνύσει ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που απαιτούν -και οφείλουν να έχουν- τόσο οι επισκέπτες στη χώρα μας, όσο και οι Έλληνες ταξιδιώτες. Η ασφάλεια και η προστασία των λουόμενων προφανώς και δεν είναι ζήτημα ήσσονος σημασίας. Οι νόμοι, οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι για να τους τηρούμε όλοι. Και σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις. Γιατί μόνο έτσι, προστατεύουμε το τουριστικό μας προϊόν και, φυσικά, την πλειονότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, η οποία σέβεται και ακολουθεί τη νομοθεσία».


Ειδήσεις σήμερα:

Δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ

«Με ρωτούσε πόσο μεγάλα είναι τα οπίσθιά μου» - Τι αποκαλύπτει η «πέτρα του σκανδάλου» στη σχέση Πικέ - Σακίρα

Στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουνίου ο Όλαφ Σολτς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης