Κικίλιας: Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη επενδυτική χώρα

Κικίλιας: Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη επενδυτική χώρα

Οι Ισραηλινοί επενδύουν σε προορισμούς που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας, αλλά σε προορισμούς νέους, όπως είναι το Λαύριο, στην Εύβοια, το Λουτράκι και οι Άγιοι Θεόδωροι

kikilias
Μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη επενδυτική χώρα έστειλε στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα του Ελληνο-Ισραηλινού επενδυτικού φόρουμ, που λαμβάνει χώρα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και συγκεκριμένα στο νέο ξενοδοχείο της Brown, που σήμερα άνοιξε τις πύλες του.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι η σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και αιχμή του δόρατος αυτής της σχέσης είναι ο τουρισμός. Άλλωστε, εξήγησε, οι ισραηλινοί επενδυτές επενδύουν συνεχώς στην Ελλάδα και το νέο ξενοδοχείο στους Αγίους Θεοδώρους το αποδεικνύει.

Απαντώντας τι σημαίνει η νέα επένδυση για την τουριστική βιομηχανία, ο κ. Κικίλιας εξήρε το γεγονός ότι οι ισραηλινοί επενδύουν σε προορισμούς που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας, αλλά σε προορισμούς νέους, όπως είναι το Λαύριο, στην Εύβοια, το Λουτράκι και οι Άγιοι Θεόδωροι, αναβαθμίζοντας έτσι το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της χώρας.

"Είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών του υπουργείου, ώστε όλες οι περιοχές της Ελλάδας να έχουν μέρισμα από τον τουρισμό", ανάφερε ο κ. Κικίλιας.

Νωρίτερα ο συνιδρυτής της Brown Hotel, Leon Avigad, επεσήμανε ότι η παρούσα επένδυση υλοποιήθηκε με την αρωγή της ελληνικής πολιτείας, εστιάζοντας στα φορολογικά, και στάθηκε στην πολιτική του ομίλου, που σχετίζεται με το όραμα να επενδύει σε προορισμούς που δεν έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. "Η Ελλάδα αποπνέει ευρωπαϊκό αέρα αν και μεσογειακή χώρα" τόνισε μεταξύ άλλων.

Το συνέδριο συνεχίζεται με παρεμβάσεις φορέων του ελληνικού τουρισμού αλλά και επενδυτών από το Ισραήλ.


Ειδήσεις σήμερα:

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Πιλότος κάλεσε την αστυνομία για να «ελευθερώσει» επιβάτες παρατημένου αεροσκάφους!

Με ζέστη ξεκινά ο Ιούνιος - Υψηλές θερμοκρασίες το πρώτο δεκαήμερο, 34άρια σήμερα στην Αττική

Σε βέρτιγκο η Άγκυρα - «Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας», λέει η Hurriyet  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης