Ηράκλειο: Επιδιόρθωνε υπολογιστές από απόσταση και άρπαζε τραπεζικά στοιχεία

Ηράκλειο: Επιδιόρθωνε υπολογιστές από απόσταση και άρπαζε τραπεζικά στοιχεία

Ποιον τρόπο χρησιμοποιούσε ο 61χρονος για να μεταφέρει από τους λογαριασμούς των «θυμάτων» του συνολικά 32.550 ευρώ

diadiktiaki_apati_
Έξυπνο κόλπο για να αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών είχε βρει ένας 61χρονος τεχνικός υπολογιστών από το Ηράκλειο, ο οποίος κατάφερνε να τους πείθει ότι είχε την δυνατότητα να επιδιορθώνει εξ αποστάσεως τυχόν βλάβες των PC τους, αλλά σκαλίζοντας τα αρχεία τους ξετρύπωνε τους απόρρητους κωδικούς του e-banking τους!

Ο απατεώνας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα θύματα και τους έδινε οδηγίες για να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους το πρόγραμμα Team Viewer και να του δώσουν τους κωδικούς χρήσης του. Έτσι, αποκτούσε πρόσβαση στον υπολογιστή από απόσταση, δήθεν για να επιδιορθώσει τις βλάβες, αλλά δεν αργούσε να ανακαλύψει τα απόρρητα στοιχεία για να εισβάλει στους λογαριασμούς τους.

Με τον τρόπο αυτό, ο δράστης κατάφερε να ξαφρίσει τις καταθέσεις τεσσάρων θυμάτων από το Ηράκλειο, την Άνδρο, τις Σπέτσες και τη Θεσσαλονίκη και να μεταφέρει από τους λογαριασμούς τους συνολικά 32.550 ευρώ. Όμως, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, ο 61χρονος ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Μαλεβιζίου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή, ενώ ερευνάται αν εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέμω για τη στιγμή που θα πρέπει να πω στη Λυδία τι έγινε, λέει ο πατέρας της Καρολάιν

«Πηγή υπερμετάδοσης» της ευλογιάς των πιθήκων μια σάουνα στη Μαδρίτη και ένα «φεστιβάλ Φετίχ» στο Βέλγιο

Υπουργείο Πολιτισμού: Η απάντηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετά την ανάκληση της δωρεάς για τους «Δεσμώτες του Φαλήρου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης