Πατήσια - Μητέρα συμμαθητή του Μάκη: «Ήταν εσωστρεφές παιδί, υπήρχε ομερτά μεταξύ των μαθητών στο σχολείο»

Πατήσια - Μητέρα συμμαθητή του Μάκη: «Ήταν εσωστρεφές παιδί, υπήρχε ομερτά μεταξύ των μαθητών στο σχολείο»

«Ποτέ δεν εκμυστηρευόταν τα προβλήματά του» - «Προσπαθώ να μάθω τι γίνεται αλλά τα παιδιά είναι εξαιρετικά φειδωλά και αυτό έρχεται από τον φόβο. Ίδιο φόβο που αισθάνονται και οι εκπαιδευτικοί» αποκαλύπτει η μητέρα του συμμαθητή του Μάκη 

54o-gumnasio-arthro
Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για το σχολικό περιβάλλον στο οποίο φοιτούσε ο 14χρονος Μάκης, ο έφηβος που έβαλε ξαφνικά τέλος στη ζωή του, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους και συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. 

Σύμφωνα με μητέρα συμμαθητή του Μάκη, τα περιστατικά βίας ήταν καθημερινά στο σχολείο όπου φοιτούσε το παιδί. 

«Ο γιος μου ήταν φίλος με τον Μάκη. Φίλος που μίλαγαν, έκαναν παρέα, μοιράζονταν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο Μάκης δε μιλούσε, ήταν ένα εσωστρεφές παιδί. Στον αντίποδα υπήρχε η πολύ χαρούμενη διάθεση, έδειχνε να μην τον απασχολεί τίποτα, ήταν πολύ χαρούμενος αλλά ποτέ δεν εκμυστηρευόταν τα προβλήματά του» αποκαλύπτει η γυναίκα.

«Δεν είχε πει τίποτα στον γιο μου για το bullying που δεχόταν» συμπληρώνει. 




Κλείσιμο
Η γυναίκα έκανε λόγο για «ομερτά μεταξύ των παιδιών».

«Στην πλειονότητα των παιδιών επικρατεί ομερτά, δε μιλάνε. Και τα δικά μου δε μου μιλάνε, προσπαθώ να μάθω τι γίνεται αλλά είναι εξαιρετικά φειδωλά και αυτό έρχεται από τον φόβο. Ίδιο φόβο που αισθάνονται και οι εκπαιδευτικοί» τονίζει ακόμη η μητέρα του συμμαθητή του Μάκη.

Η ίδια δηλώνει, μάλιστα, ότι στην αυλή γειτονικού Δημοτικού σχολείου έχουν βρεθεί μαχαίρια και σίδερα.

Στο λάπτοπ του 14χρονου Μάκη το μυστικό της αυτοκτονίας 

Στο laptop που σήμερα παρέδωσε η μητέρα του Μάκη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητούν οι αρχές το μυστικό της αυτοκτονίας. Σύμφωνα με απόλυτα εγκυρες πληροφορίες του protothema.gr, ο συνδυασμός των ευρημάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ και των καταθέσεων θα φωτίσουν την υπόθεση την ίδια ωρα που στην Ασφάλεια μεταβαίνουν για κατάθεση δυο συμμαθήτριες του Μάκη και το πλήρωμα της Άμεσης Δρασης που μετέβη στο σημείο.

Αύριο, καταθέτουν μια καθηγήτρια με την οποία ο 14χρονος ειχε στενή σχέση και φέρεται να γνωριζει πράγματα για το παιδί, η μητέρα του και ο προπονητής του. Στόχος των αξιωματικών ειναι να αποκομίσουν μια πλήρη εικόνα για το παιδί, το bullying που δεχόταν απο συγκεκριμένη ομάδα συμμαθητών του, αν δεχόταν απειλές μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών αλλά και αν ελάμβανε μέρος σε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι. Εκείνο που τους προβληματίζει, είναι το σκηνικο της αυτοκτονίας.

Και αυτό γιατι, ο Μάκης ηταν ένα ψηλό παιδί, 1.80, ενώ το σημείο απο το οποιο κρέμασε τη ζώνη του απο το κρεβάτι ήταν μόλις 1.60. Μήπως τελικά ενω επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι κατέληξε σε δυστύχημα;

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζει τον εκβιασμό ο Ερντογάν: Δεν μπορούμε να κάνουμε με Σουηδία και Φινλανδία το λάθος που κάναμε με την Ελλάδα

Κλήθηκαν για κατάθεση οι δυο ψαράδες που είναι βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον 14χρονο από τα Σεπόλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης