Έπιασαν τον «εγκέφαλο» της εισαγωγής 138 κιλών κάνναβης

Έπιασαν τον «εγκέφαλο» της εισαγωγής 138 κιλών κάνναβης

Οι δυο μεταφορείς, που κατηγορούνται και για κλοπή, έχουν προφυλακιστεί

arta_kannavi
Στην Θεσπρωτία εντοπίστηκε ο Έλληνας που είχε οργανώσει την εισαγωγή από την Αλβανία ενός μεγάλου φορτίου κάνναβης που είχαν κατάσχει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας πριν από δυο εβδομάδες, μέσα σε ένα βαν με πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλαπεί από περιοχή της Αθήνας, από το οποίο προπορευόταν μια μοτοσικλέτα.

Ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης είχε ταυτοποιηθεί από την έρευνα και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε. Μετά την σύλληψή του από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας με κατηγορίες για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών και κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή. Οι δυο μεταφορείς, που κατηγορούνται και για κλοπή, έχουν προφυλακιστεί.

Το πρωί της 28ης Απριλίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν επί της Ιόνιας Οδού το ύποπτο φορτηγό και τη μηχανή που προπορευόταν, και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο αλλοδαπός οδηγός της μοτοσικλέτας ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη, αλλά ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού «έσπασε» το μπλόκο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός σε μια αγροτική περιοχή της Άρτας, όμως συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε μια περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας.

Στο βαν που κατασχέθηκε όπως και η μοτοσικλέτα, βρέθηκαν πέντε σάκοι που περιείχαν 74 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 137 κιλών και 700 γραμμαρίων, ενώ στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 19 γραμμαρίων, εννέα κινητά τηλέφωνα, επτά κάρτες SIM και 50 ευρώ.






Ειδήσεις σήμερα:

Παρ' ολίγον οικογενειακή τραγωδία: Γιος μαχαίρωσε τον πατέρα του στην Καλαμάτα

Σε δημοπρασία η μπάλα του Τομ Χανκς από τον «Ναυαγό» και το ματωμένο ξίφος της Ούμα Θέρμαν από το «Κill Bill»

Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ θα ενίσχυε την ασφάλεια στην περιφέρεια της Βαλτικής, λέει ο Φινλανδός ΥΠΕΞ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης