Χαλκιδική: Οι μαγικές της παραλίες στην υπηρεσία των γυρισμάτων του «The Bricklayer» (φωτογραφίες)

Χαλκιδική: Οι μαγικές της παραλίες στην υπηρεσία των γυρισμάτων του «The Bricklayer» (φωτογραφίες)

Τα γυρίσματα θα συμβάλουν στην διαφήμιση της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιρετικά σημαντικά και τα οικονομικά οφέλη - «Όλη η υφήλιος θα δει τον τόπο μας», λέει ο δήμαρχος Σιθωνίας

Ταινια
Αέρας Χόλιγουντ φύσηξε και στη Χαλκιδική, καθώς οι συντελεστές της ταινίας «The Bricklayer», μετά από τη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στις πανέμορφες παραλίες της Σιθωνίας. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, μάλιστα, ανέφεραν ότι θα επιλέξουν την περιοχή για τις διακοπές τους στο εγγύς μέλλον.

Χθες Παρασκευή, οι παραγωγοί του «The Bricklayer» βρέθηκαν στις Καβουρότρυπες, μία φημισμένη παραλία της Σιθωνίας, γυρνώντας ακόμη μία σκηνή με τους διάσημους ηθοποιούς Άαρον Έκχαρτ, Νίνα Ντόμπρεβ και Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, μιλώντας στο GRTimes για την ταινία του Ρένι Χάρλιν, τόνισε πως «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι συντελεστές του φιλμ επέλεξαν τον πανέμορφο, ευλογημένο τόπο μας για να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματά τους».

ταινια2
Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα το συγκεκριμένο εγχείρημα θα συμβάλει ιδιαίτερα στη διαφήμιση της περιοχής, ενώ όπως ο ίδιος λέει «εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο θα δουν τον τόπο μας, μέσα από την προβολή του στην ταινία αυτή που διαθέτει μεγάλο μπάτζετ. Και αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα για μας».

Σε ό,τι αφορά τώρα τα οικονομικά οφέλη που θα προσφέρει η παραγωγή του Χόλιγουντ στη Σιθωνία, ο δήμαρχος της περιοχής σημείωσε πως «σε μία εποχή που οι τουρίστες διαφαίνονται δειλά-δειλά στα μέρη μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή της ταινίας» καθώς, όπως υπογράμμισε, «είναι γεγονός ότι όσοι από την παραγωγή έχουν καταφθάσει στην περιοχή, μισθώνουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και τρώνε σε ταβέρνες και εστιατόρια, ενισχύοντας την τοπική οικονομία».

Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντέμπλας, «μακάρι να έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να δούμε κι άλλες ταινίες στη Σιθωνία».

Ταινια__1_


«Ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει στα μέρη μας»

«Φανταστική εμπειρία» χαρακτήρισε τα γυρίσματα της ταινίας στη Χαλκιδική μιλώντας στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος.

«Ήταν χαρά μας να παρακολουθήσουμε τα γυρίσματα, ενώ οι συντελεστές ήταν εντυπωσιασμένοι με τις παραλίες, τη βλάστηση και τους μικρούς κόλπους που αντίκρυσαν» όπως σημείωσε ακόμη ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «όπως μας είπαν, βρήκαν το κατάλληλο μέρος για τα γυρίσματά τους».

Ο κ. Ζήσιος αποκάλυψε δε, ότι στα γυρίσματα της Παρασκευής συμμετείχαν συνολικά περίπου 200 άτομα, αλλά και ότι οι συντελεστές του μετέφεραν πως θα επιστρέψουν σύντομα στην περιοχή.

Ταινια3


«Μας είπαν ότι η Σιθωνία θα αποτελέσει σίγουρα έναν σταθμό για τις διακοπές τους το καλοκαίρι», όπως ανέφερε, γνωστοποιώντας επιπλέον το γεγονός ότι «το Σάββατο, θα ξεναγηθούν μέσω θαλασσής σε όλους τους κόλπους της περιοχής μας, καθώς την ημέρα των γυρισμάτων δεν μπορούσαν να διαλέξουν ποιος από όλους τους κόλπους τους αρέσει περισσότερο».

Επιπροσθέτως, είπε ότι «μας αγκάλιασαν και τους αγκαλιάσαμε, ήταν όλοι τους ευγενέστατοι και, όπως μας είπαν, βρήκαν το κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή», ενώ, σύμφωνα με τον κ. Ζήσιο, «η περιοχή μας θα γίνει πιο γνωστή μέσω της προβολής της στην ταινία και αυτό, φυσικά, είναι κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο».

ταινια4


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ εκβιάζεται καθώς ένα περίεργο παιχνίδι ισχύος έχει ενεργοποιηθεί. Οι δολοφονίες ξένων δημοσιογράφων την τοποθετούν στο κάδρο με έναν τρόπο που κάνει την CIA να φαίνεται πως είναι η υπεύθυνη για τους θανάτους. Μια διεθνής συνομωσία είναι ενεργή και μόνο ένας κορυφαίος πράκτορας που θα κληθεί να επιστρέψει στη δράση μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του ώστε να αποκαλυφθεί η συνομωσία.

Τα παραπάνω δραματικά γεγονότα είναι ο πυρήνας της ιστορίας που ξεκινά να κινηματογραφείται στη Θεσσαλονίκη, στην πραγματική ζωή πια και στην καθημερινότητα της πόλης, αφού το «The Bricklayer», η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd με πρωταγωνιστή τον Aaron Eckhart ξεκινά να μεταφέρει το παραπάνω σενάριο του Χόλιγουντ στην οθόνη, από το χαρτί.

Ειδήσεις σήμερα

Ευθείες απειλές ανταλλάσσουν Ρωσία και ΗΠΑ - Τουπόλεφ «σήκωσε» η Μόσχα μετά τη βύθιση του Moskva

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η «κυβερνητική Αριστερά», η τροπολογία - «συναξάρι» και η ένταση για τις δύο κάλπες

Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες της αποστολής Shenzou-13 - Κατέρριψαν ρεκόρ παραμονής στο διάστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης