Αγγελική και Δημήτρης Πάφρας: Ο μαγικός υποθαλάσσιος κόσμος της Μεσογείου

Αγγελική και Δημήτρης Πάφρας: Ο μαγικός υποθαλάσσιος κόσμος της Μεσογείου

Στο υποθαλάσσιο μαγικό σκηνικό μάς ξεναγούν δύο αδέλφια, από τον Αμάρυνθο της Εύβοιας, μέσω του βιβλίου που έγραψαν με τίτλο «Ο κόσμος της Θάλασσας»

midi
Ο θαλάσσιος βυθός της Μεσογείου είναι η κατοικία αμέτρητων ειδών ζώων και φυτών που χρωματίζουν και μεταμορφώνουν διαρκώς την όψη ενός περιβάλλοντος γεμάτου ζωή. Ένας κόσμος πολύχρωμος. Σπόγγοι, πετρώματα, κοράλλια, θαλάσσιες κοιλάδες, γυμνοβράχια & φυτά, ψάρια μεγάλα και μικρά, θαλάσσια θηλαστικά και πόσα άλλα που όταν τα βλέπουμε μάς μαγεύουν. Ένας μεγάλος κόσμος, τόσο διαφορετικός από τον δικό μας και τόσο όμορφος.

Σε αυτό το υποθαλάσσιο μαγικό σκηνικό μάς ξεναγούν δύο αδέλφια, από τον Αμάρυνθο της Εύβοιας, η Αγγελική Πάφρα και ο Δημήτρης Πάφρας μέσω του βιβλίου που έγραψαν με τίτλο «Ο κόσμος της Θάλασσας».



«Στόχος του βιβλίου αυτού είναι ο αναγνώστης να γνωρίσει τη θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα. Παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός θαλάσσιων οργανισμών (οστεϊχθύες, χονδριχθύες, θαλάσσιες ανεμώνες, κεφαλόποδα, ασκίδια, δακτυλιοσκώληκες, φύκη, καρκινοειδή, σπόγγους, κοράλλια, μέδουσες, εχινόδερμα, θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες) της Μεσογείου με πραγματικές εικόνες. Υπάρχουν περισσότερες από 500 φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε αυτόνομη και ελεύθερη κατάδυση» επισημαίνει η Αγγελική Πάφρα: «Ακόμη θα ανακαλύψετε τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες τον πιο γνωστών θαλάσσιων οργανισμών. Το βιβλίο θα αποτελέσει απαραίτητο βοήθημα για τους λάτρεις του υποβρύχιου κόσμου, για την αναγνώριση της θαλάσσιας ζωής. Και όπως έχει πει Αντρέ Ζιντ, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1947 «ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή».



Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney


Ειδήσεις σήμερα

Δυστοπία χωρίς τέλος η Σανγκάη: Αρπάζουν πολίτες ακόμα και με... δαγκάνες και τους σέρνουν στα κέντρα καραντίνας

Στη Μασσαλία ο Μακρόν για μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση πριν τον β' γύρο με «νεύματα» προς την αριστερά

«Δεν υπήρχε ποτέ έρωτας με τη Ρούλα, οι γιατροί είχαν ζητήσει να τη δει ψυχίατρος», είπε ο Δασκαλάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης