Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Δεν ενημέρωσα μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη Τζωρτζίνα, είπε ο Ηλιάδης

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Δεν ενημέρωσα μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη Τζωρτζίνα, είπε ο Ηλιάδης

Ο εντατικολόγος ενημέρωσε τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας - «Έχω εξηγήσει στην κυρία Ανακρίτρια πού ακριβώς έχουμε απευθυνθεί» είπε για τη Τζωρτζίνα και τη συμπεριφορά της Πισπιρίγκου

hliadis-diloseis1
«Παραμένω στη θέση μου και αν τυχόν μου ζητηθεί η θέση μου για ζητήματα, θα καταθέσω ξανά». Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ερωτηθείς για τον αν ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές για όσα γίνονταν, καθώς και για τη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Ηλιάδης είπε: «Δεν ενημερώθηκε μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού. Έχω εξηγήσει στην κυρία Ανακρίτρια πού ακριβώς έχουμε απευθυνθεί», χωρίς να θελήσει να δώσει κάποια παραπάνω στοιχεία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΗΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ 15/4/2022


Κλείσιμο
Ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη με βάση τον θεσμικό του ρόλο και εξήγησε όλη διαδικασία. Όσον αφορά αυτό που είχε δει στην συμπεριφορά της μητέρας, ο κ. Ηλιάδης έμεινε στην πρώτη του δήλωση όταν βγήκε από το γραφείο της Ανακρίτριας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΗΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ2 15/4/2022


Θυμίζεται πως μετά την κατάθεσή του στην Ανακρίτρια, ο κ. Ηλιάδης είχε πει: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Τι είχε καταθέσει στην ανακρίτρια ο Ηλιάδης

Οι συγκινητικές δηλώσεις του, προσερχόμενος στην ανακρίτρια Αθηνών, για να καταθέσει σχετικά με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, «επικάλυψαν», όπως φαίνεται, το περιεχόμενο της κατάθεσής του, που ούτως ή άλλως είναι μυστικό, αλλά και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει.

Μέρες μετά από την παρουσία του στην Ευελπίδων, ο εντατικολόγος – διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, κατά πληροφορίες της «Πελοποννήσου» από νομικούς κύκλους, μεταξύ των αναφορών του σε περίεργες συμπεριφορίες των γονέων της Τζωρτζίνας, που άλλωστε μετέφερε τότε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά παρά την προτροπή του όχι στην Εισαγγελική Αρχή, επέμεινε στο «κομβικό στοιχείο», το οποίο είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η «Πελοπόννησος».

Ο κ. Ηλιάδης φαίνεται να υποστήριξε την προσωπική του θέση – ως επιστήμονας – για το εύρημα του ενζύμου «τροπονίνη» στις εξετάσεις της μικρής και το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να «φωτίσει» κάτι ιδιαίτερο στη δικαστική υπόθεση, πιθανής εγκληματικής πράξης.

Πρόκειται για το στοιχείο που έκανε εντύπωση και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, όταν προ ημερών ζήτησε και πήρε από το ΠΓΝΠ τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας, για να δει την ένδειξη της «τροπονίνης» – ουσία της καρδιάς – αντί για 10 να εμφανίζεται στο… 485!

Ο κ. Ηλιάδης, στην κατάθεσή του, αφού ανέφερε πως το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα και έπεσε την επομένη, εξήγησε πως μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί.

Επί της ουσίας, όμως, κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα και ανάφερε ως δηκτικό παράδειγμα, ότι πρώτα και κύρια ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί.

Το «κομβικό» στοιχείο της «τροπονίνης» ο κ. Ηλιάδης, όχι μόνο το χαρακτήρισε θέμα που η απλή Ιατρική δεν μπορεί να λύσει, αλλά ζήτησε να διερευνηθεί από πιο εξειδικευμένους επιστήμονες. Αν αυτοί καταλήξουν πως το εύρημα προήλθε από «χέρι», το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου, τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα ‘χει γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, απ΄όπου η 9χρονη διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ.

Πηγή: Pelop.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Προβάδισμα με 54% στον Μακρόν δίνει και νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εργοστάσιο στο Κίεβο που κατασκευάζει τους πυραύλους οι οποίοι «χτύπησαν» το «Μόσκβα»

Τα καρέ της ζωής του Μάνου και της Ρούλας: Η εικόνα στα social media και η φριχτή αλήθεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης