Πάτρα: Από το «μηδέν» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα - Πόσο πιθανή είναι η εγκληματική ενέργεια

Πάτρα: Από το «μηδέν» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα - Πόσο πιθανή είναι η εγκληματική ενέργεια

Νέα ιατροδικαστική εξέταση παρήγγειλαν οι εισαγγελείς για τους θανάτους των δύο παιδιών - Επιμένει στην αθωότητά της αδερφής της η Δήμητρα Πισπιρίγκου  -  «Γελοιότητα ότι είχα σχέση με τη Ρούλα», λέει ο νονός της Μαλένας - «Το σύνδρομο Μινχάουζεν ίσως όπλισε το χέρι της μάνας», λέει  ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης

irida_malena_xr
Μία νέα μεγάλη δικαστική διερεύνηση ξεκινάει από την αρχή για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Για τη δικαιοσύνη αυτή η έρευνα ξεκινάει από το «μηδέν» ώστε να ψαχτούν όλα εκείνα που ίσως δεν αναζητήθηκαν στην αρχή της συγκεκριμένης υπόθεσης και δεν εκτιμήθηκαν σωστά, όταν τα δύο μικρά κοριτσάκια, η Μαλένα και η Ίριδα, πέθαναν σε περίοδο που δεν υπήρχαν υποψίες και ερωτηματικά για αυτούς τους ξαφνικούς θανάτους.

Καμία από τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις μετά το θάνατο των δύο κοριτσιών δεν θα ληφθεί υπόψιν από τους δύο εισαγγελείς που διενεργούν την κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα αναζητώντας τα πραγματικά αίτια θανάτου των δύο παιδιών. Η εντολή που έχει δοθεί από τους εισαγγελείς προς την ιατροδικαστική υπηρεσία είναι δύο νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, όπου εκεί θα έχουν ερευνηθεί και συνεκτιμηθεί όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, προκειμένου οι καινούργιοι ιατροδικαστές να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα και θα πρέπει να αιτιολογούν. Οι δύο εισαγγελείς έχουν ζητήσει να συμπεριληφθούν στη δικογραφία και να διαβιβαστούν στους ιατροδικαστές όλοι οι ιατρικοί φάκελοι της Μαλένας και της Ίριδας. Γιατροί, ιατροδικαστές και μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν από την αρχή, ενώ δεν έχουν κληθεί και δεν αναμένεται να κληθούν άμεσα πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον των παιδιών. Μάλιστα, η ιατροδικαστής που εξέτασε την Ίριδα βλέπει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας πίσω από το θάνατο του μωρού.

Απαντήσεις και για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας και του Μάνου Δασκαλάκη αναζητά η αστυνομία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν και οι γιατροί που εφημέρευαν στο νοσοκομείο, όταν κατέληξε η ηλικιωμένη γυναίκα.

«Περιμένω τη σύλληψή μου» δηλώνει ειρωνικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η αδερφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου η οποία βρίσκεται στο σπίτι της, στην Πάτρα μαζί με τη μητέρα της, δηλώνει βέβαιη για την αθωότητα της 33χρονης που έχει κριθεί προφυλακιστέα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και τονίζει με ειρωνία στους δημοσιογράφους, ότι... «περιμένω τη σύλληψή μου».

«Προσπάθησαν να με μπλέξουν στους θανάτους των τριών παιδιών» λέει ο νονός της Μαλένας

Ο νονός της Μαλένας, του ενός από τα τρία παιδιά στην Πάτρα, έσπασε τη σιωπή του μετά το όργιο φημών, καθώς τον βαραίνουν σοβαρές κατηγορίες.

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο με έχουν μπλέξει ότι είχα σχέση με την κουμπάρα μου και ότι ένα εκ των παιδιών είναι δικό μου. Πράγμα το οποίο είναι γελοιότητα, δεν αληθεύει, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Κι ούτε θα μπορούσε να συμβεί, γιατί υπάρχουν και οι ηθικές αξίες πάνω από όλα. Σίγουρα κάποιοι προσπάθησαν να με μπλέξουν, δεν ξέρω από που προέκυψε. Έχουν πάρει φωτογραφίες της κόρης μου και λένε ότι μοιάζει με τη Μαλένα. Έχουν πάρει τα μάτια τα δικά μου, της Μαλένας, της εγγονής μου και της Ίριδας και λένε ότι έχουμε τα ίδια μάτια… αν είναι δυνατόν! Η κόρη μου είναι κοινωνική λειτουργός στον Άγιο Ανδρέα και νομίζουν ότι επικοινώνησε η Ρούλα και της ζήτησε κάτι που δεν αληθεύει. Έχει η κόρη μου να επικοινωνήσει με την κουμπάρα μου από τη βάπτιση. Πέντε χρόνια. Δεν επικοινωνούν… εγώ επικοινωνούσα περιστασιακά μέχρι το θάνατο της Μαλένας. Μετά αραιώσαν όλα. Γιατί ήταν ένα διάστημα που εγώ ήμουν στο νοσοκομείο άρρωστος. Μετά λόγω covid. Μετά ξεκίνησαν οι κηδείες. Που να βρεθούμε; Λίγο στις κηδείες βρισκόμασταν. Τι να τους πω και τι να μου πουν; Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Αυτά που γίνανε είναι συγκλονιστικά. Ποτέ δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου ότι κάτι συμβαίνει. Αυτά που έβλεπα εγώ, ήταν όλα καλά. Είχα κάνει κάποιες επισκέψεις, είχαμε βγει και σε διάφορα μαγαζιά έξω. Ήταν τέλεια μητέρα. Τα λάτρευε. Δεν είχα δει κάτι. Φαντάζομαι ότι όλα, και τη συμπεριφορά της Ρούλας και του Μανώλη και ό,τι έχουν πει και ό,τι έχουν γίνει θα τα κρίνει η δικαιοσύνη» είπε σε δηλώσεις του ο νονός της Μαλένας.

«Το σύνδρομο Μινχάουζεν ίσως όπλισε το χέρι της»

Αποκαλυπτικός ήταν για την Ρούλα Πισπιρίγκου ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος είχε βρεθεί στο πλευρό της Τζωρτζίνας, όταν εκείνη νοσηλευόταν. Ο εντατικολόγος κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες στην ανακρίτρια και, όπως ανέφερε, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στη συμπεριφορά της μητέρας και ήταν ο πρώτος που υποψιάστηκε το σύνδρομο Μινχάουζεν και για το λόγο αυτό είχε επικοινωνήσει με το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως μετέδωσε το Star.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στην 18η τακτική ανακρίτρια, είχε αποκαλύψει τη σκέψη του αυτή και σε ειδικούς στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου. «Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μία διαφοροποίηση στο συναίσθημά της, σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή και μου το είπαν» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, σημειώνοντας: «Περνώντας οι ημέρες και βλέποντας τη συμπεριφορά αυτής της μητέρας, μου πέρασε από το μυαλό μήπως συντρέχει η περίπτωση Μινχάουζεν. Με αυτό το σύνδρομο, μια μητέρα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο του παιδιού της».

Ο κ. Ηλιάδης, παράλληλα, έκανε λόγο για διαφοροποίηση της συμπεριφοράς της μητέρας, που παρακολουθούσε σαν «τρίτο πρόσωπο σαν θεατής» την πορεία του παιδιού της. «Ο πατέρας ρωτούσε εάν μπορεί να γίνει κάτι επιπλέον για τη μικρή, δηλαδή μια εγχείριση ενώ από τη μητέρα δεν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον. Συνήθως ο πατέρας συζητούσε ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου μού έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί ρωτούσε για τα παιδιά που έχω σε φωτογραφία πίσω από το γραφείο μου και αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα». Αναφορικά με την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή, ο γιατρός είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κάλεσε στο τηλέφωνο και ήταν σαν να του έδινε μία απλή πληροφορία.

«Η μητέρα τον Απρίλιο του 2021 έτυχε να ακούσει τη συνομιλία μου για την ιατροδικαστή αλλά και τις ανησυχίες και υποψίες που είχα. Μετά ήρθε στο γραφείο μου με τον σύζυγό της και μου ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι που δεν είχε σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστηρά στο ιατρικό κομμάτι. Εγώ συμφώνησα και ζήτησα και συγγνώμη. Μετά ενδόμυχα πίστευα ότι θα ερχόταν ο πατέρας και θα με ρωτούσε αν με ανησυχεί κάτι, εάν υποπτεύομαι κάτι από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα, όσον αφορά την υγεία του παιδιού του πράγμα που δεν έκανε ποτέ».

Τέλος ο ίδιος επανέλαβε ότι είχε ζητήσει από τη μητέρα να καταγράψει σε βίντεο τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας. «Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που έλεγε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας, δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα. Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει αν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για δύο λεπτά στον ασθενή», τόνισε στην κατάθεσή του.



Ειδήσεις σήμερα

Χάος στην Κίνα: Τα κρούσματα Covid καλπάζουν, τα μέτρα χαλαρώνουν, οι Κινέζοι σε απόγνωση

Σοκ από τις καταγγελίες για χημικά στη Μαριούπολη – Tο ρωσικό σχέδιο για διχοτόμηση της χώρας

Οργή για τον Εμμανουήλ στο Survivor: «Η οικογένεια είναι άβατο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης