ΕΛΠΕ: Προχωρούν οι έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συνεργασίες

ΕΛΠΕ: Προχωρούν οι έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συνεργασίες

Σε ορίζοντα 6-12 μηνών θα προσδιοριστούν οι μικρότερης έκτασης θαλάσσιες περιοχές, όπου θα γίνουν μεγαλύτερης ευκρίνειας  σεισμικές έρευνες που θα αποκαλύψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση και το μέγεθος των πιθανών κοιτασμάτων

elpe
Σε επεξεργασία και αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές Ιόνιο και Κυπαρισσιακός κόλπος, που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, προχωρά τώρα ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στη συνέχεια σε ορίζοντα 6-12 μηνών θα προσδιοριστούν οι μικρότερης έκτασης θαλάσσιες περιοχές, όπου θα γίνουν μεγαλύτερης ευκρίνειας (τρισδιάστατες) σεισμικές έρευνες (που θα αποκαλύψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση και το μέγεθος των πιθανών κοιτασμάτων).

Αυτά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου του ομίλου στην Κοζάνη. Ο κ. Σιάμισιης ξεκαθάρισε ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται μόνο για φυσικό αέριο και μόνο σε θαλάσσιες (όχι χερσαίες) περιοχές και για τον λόγο αυτό δεν προχώρησε η γεώτρηση στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο, όπου οι εκτιμήσεις από τις έρευνες ανέφεραν την ύπαρξη πετρελαίου.

Η ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου θα επιτρέψει και την προσέλκυση πιθανών ενδιαφερομένων επενδυτώνσε Κοινοπραξίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, καθώς οι προηγούμενοι αποχώρησαν.

Σε ερώτηση για τις προοπτικές των περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης που επίσης έχουν παραχωρηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων, ο κ. Σιάμισιης ανέφερε πως δεν μπορεί να προχωρήσουν επενδύσεις αν δεν λήξει η δικαστική εκκρεμότητα με την προσβολή των περιβαλοντικών μελετών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. "Με την εξάλειψη των τυπικών εμποδίων θα προχωρήσουμε είτε με τους ίδιους, είτε με άλλους συνεταίρους, είτε μόνοι μας. Σημασία σε αυτές τις περιοχές όπου τα θαλάσσια βάθη είναι μεγάλα, έχει η τεχνογνωσία", τόνισε ο κ. Σιάμισιης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές λόγω των σημαντικών ανακαλύψεων που προηγήθηκαν σε Αίγυπτο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου τόνισε ότι, καθώς οι μονάδες φυσικού αερίου θα λειτουργούν ως μονάδες βάσης, είναι σωστή η πολιτική να μην υπάρχει εξάρτηση από συγκεκριμένους παραγωγούς. «Αντί να εισάγουμε φυσικό αέριο για να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια, θα αξιοποιούμε τα εγχώρια κοιτάσματα», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα της ΕΕ για σαλμονέλα στα αυγά Kinder - Πάνω από 100 ύποπτα κρούσματα σε παιδιά

Στην ανακρίτρια σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης, καταθέτει για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο Μπόμπαινας ξαναχτυπά στο MasterChef: «Θα σε χορέψουν καλαματιανό και δεν θα πάρεις χαμπάρι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης