Οικονόμου: Έκθετος ο Τσίπρας, η ΡΑΕ τον διαψεύδει για τα «ουρανοκατέβατα κέρδη» ύψους €1,4 δισ.

Οικονόμου: Έκθετος ο Τσίπρας, η ΡΑΕ τον διαψεύδει για τα «ουρανοκατέβατα κέρδη» ύψους €1,4 δισ.

«Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει ασύστολα και ψεύδεται απροκάλυπτα η κυβέρνηση θα βρίσκεται με πραξεις, με κάθε μέτρο που είναι δυνατόν, δίπλα στους πολίτες», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

oikonomou_enimerosi
«Η ΡΑΕ, την οποία επικαλείται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με περισσό θράσος δήλωναν τις τελευταίες 24 ώρες πως η ΡΑΕ έχει τάχα δώσει στοιχεία στην Κυβέρνηση για «ουρανοκατέβατα κέρδη» ύψους 1,4 δισ. ευρώ και πως η Κυβέρνηση τα αγνοεί καλύπτοντας την αισχροκέρδεια», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η ΡΑΕ δηλώνει ρητά ότι «βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης λήψης και επαλήθευσης των στοιχείων», ώστε, μετά την οριστικοποίηση της μεθοδολογίας, να προχωρήσει στην «ανάλυση και τον προσδιορισμό των ποσών». Κανένα ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει στο χρόνο και στη δύναμη της αλήθειας. Μετά την ανακοίνωση της ΡΑΕ ο κ. Τσίπρας είναι ηθικά και πολιτικά έκθετος. Οφείλει άμεσα να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, τον οποίο και προσπάθησε για ακόμη μια φορά να εξαπατήσει από βήματος Κοινοβουλίου», προσθέτει.

«Οπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, στο 90% των υπερκερδών, θα μπει έκτακτη φορολόγηση και θα επιστραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η κοινωνία. Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει ασύστολα και ψεύδεται απροκάλυπτα η κυβέρνηση θα βρίσκεται με πραξεις, με κάθε μέτρο που είναι δυνατόν, δίπλα στους πολίτες».


Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ «απαντούν» στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν με την... «Ομάδα Τίγρης»

O Μπόρις Τζόνσον γελούσε και... έκανε γκριμάτσες ενώ υπουργός μιλούσε για τα δεινά των Ουκρανών!

Η Ελλάδα δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης, λέει ο Δένδιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης