Σταυρούπολη: Σταμάτησε να τους δανείζει εργαλεία και έστειλαν τον 63χρονο θείο του στην εντατική

Σταυρούπολη: Σταμάτησε να τους δανείζει εργαλεία και έστειλαν τον 63χρονο θείο του στην εντατική

Επιτέθηκαν στον νεαρό και ο θείος του παρενέβη για να τον προστατέψει, με αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό του  - Καταδικάστηκαν σε τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη

menidi_omiria_miteras_xr
Ένας καβγάς μεταξύ δύο οικογενειών από την Αλβανία, που ζουν δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη και μόλις λίγα μέτρα μακριά η μία από την άλλη, παραλίγο να αποβεί μοιραίος για έναν 63χρονο άντρα που προσπάθησε να προστατέψει τον ανιψιό του και βρέθηκε στην εντατική.

Αφορμή για την συμπλοκή που σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή της Σταυρούπολης, αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ανιψιός του άντρα που τραυματίστηκε σοβαρά, σταμάτησε να δανείζει στον 49χρονο κατηγορούμενο εργαλεία για οικοδομικές εργασίες. Εκείνος, αφότου για μεγάλο χρονικό διάστημα έβριζε και απειλούσε τον -μέχρι πρότινος- στενό του φίλο για την απόφαση, στη συνέχεια δεν δίστασε να του επιτεθεί μαζί με τα παιδιά του.

Ο 49χρονος με τους δύο γιους του έκατσαν σήμερα το πρωί στο «σκαμνί» κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού. Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, τελικά, για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον 49χρονο πατέρα και στον 24χρονο γιο του είναι φυλάκιση τριών ετών στον καθένα, με αναστολή, αφαιρώντας τον χρόνο κράτησής τους (7 μήνες). Ο τρίτος κατηγορούμενος, 23 ετών, κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος κατά πλειοψηφία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο πατέρας με τα δύο τέκνα του με καταγωγή από την Αλβανία, αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες καθώς τον Αύγουστο του 2021 επιτέθηκαν σε δύο άτομα, θείο και ανιψιό, με αποτέλεσμα ο 63χρονος να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο. Μέχρι και σήμερα, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το θύμα αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας και με δυσκολία μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Τρίτης 10 Αυγούστου στην περιοχή της Σταυρούπολης, απέναντι από ένα ψητοπωλείο και σε κοντινή απόσταση από το σπίτι των κατηγορουμένων. Όπως είχε καταθέσει αρχικά στις Αρχές ο ανιψιός του θύματος, οι τρεις άντρες, τους οποίους γνωρίζει πολλά χρόνια, τους πλησίασαν έχοντας στην κατοχή τους ένα σιδερένιο εργαλείο οικοδομικών εργασιών (πατόβιδα) και ξεκίνησαν να μαλώνουν μαζί του. Τότε, ο 63χρονος μπήκε να τους χωρίσει και όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο ανιψιός του, τον χτύπησαν με την πατόβιδα και με μπουνιές στο κεφάλι, ενώ ακόμα και όταν το θύμα έπεσε στο έδαφος δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν σε όλο του το σώμα.

Κλείσιμο
Ο ίδιος περιέγραψε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, το πώς ξεκίνησαν όλα μέχρι τη στιγμή της συμπλοκής. Όπως είπε, διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον 49χρονο κατηγορούμενο καθώς δούλευαν και οι δύο στην οικοδομή και γνωρίζονται πολλά χρόνια διότι μένουν στην ίδια γειτονιά και τα παιδιά τους είναι φίλοι. «Μου ζητούσε πολλές φορές και του δάνειζα εργαλεία για τη δουλειά, ωστόσο επειδή συχνά τα έφερνε πίσω λερωμένα, αποφάσισα να μην του ξανά δώσω. Τότε άλλαξε τελείως συμπεριφορά απέναντί μου και άρχισε να μου λέει διάφορα επειδή δεν του έδινα τα εργαλεία. Για περισσότερο από έναν χρόνο με έβριζε και υπήρχε ένταση, ενώ εγώ του είχα πει να με αφήσει ήσυχο και να μην το συνεχίσει», ανέφερε.

Μιλώντας για την ημέρα που έγινε το συμβάν, υποστήριξε ότι λίγη ώρα νωρίτερα καθόταν σε ένα ψητοπωλείο της περιοχής και είχε προηγηθεί μεταξύ τους και άλλο επεισόδιο, πιάστηκαν στα χέρια και ξεκίνησε ο κατηγορούμενος να τον βρίζει. «Μου είπε περίμενε και θα δεις και πήγε να φωνάξει τα παιδιά του».

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα το δεύτερο επεισόδιο κάτω από το σπίτι των κατηγορούμενων, λίγα μέτρα πιο μακριά, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 63χρονου θείου του. «Ο κατηγορούμενος κρατώντας έναν σωλήνα στο χέρι, ήρθε μαζί με τα παιδιά του. Στην αρχή νόμιζα ότι με χτύπησαν με τον σωλήνα, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τελικά με χτύπησε ο γιος του με κλωτσιά στα πλευρά, ήταν πολύ δυνατή γιατί γνωρίζει καράτε. Την ώρα που εγώ είχα πιαστεί στα χέρια με τον πατέρα, μπήκε ο θείος μου μπροστά για να με προφυλάξει. Εκεί τον χτύπησε ο 49χρονος με γυμνά χέρια, δεν ξέρω πόσες φορές. Ο θείος μου ζαλίστηκε και έπεσε με το κεφάλι προς τα πίσω και χτύπησε σε ένα σκαλοπάτι από μάρμαρο και στα σιδερένια στόρια καταστήματος», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι, τελικά, δεν χρησιμοποιήθηκε ο σωλήνας που κρατούσαν, παρότι αρχικά είχε καταθέσει πως χτύπησαν με αυτόν τον 63χρονο.

Επίσης, δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

«Ο πατέρας μου δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και δεν με αναγνώριζε»

Η κόρη του θύματος που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, περιέγραψε την στιγμή που είδε τον πατέρα της στο νοσοκομείο, στις 16 Αυγούστου, καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική. «Ήταν στο κρεβάτι, χτυπημένος στο πρόσωπο και στο σώμα, με αίματα στο αυτί. Παρόλο που είχε ανοιχτά τα μάτια του και τις αισθήσεις του, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και δεν μπορούσε να με αναγνωρίσει. Πήρε εξιτήριο στις 27 Αυγούστου, τον μετέφεραν με καροτσάκι καθώς δεν ήταν σε θέση να περπατήσει. Μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να βγει μόνος του από το σπίτι και χρειάζεται πάντα κάποιος να είναι μαζί του», ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα τις περιέγραψε ο πατέρας της, την ημέρα της επίθεσης, ο 49χρονος κατηγορούμενος κρατούσε ένα σίδερο στα χέρια και την ώρα που πήγε να προστατέψει τον ανιψιό του αισθάνθηκε ένα χτύπημα πίσω στο κεφάλι του. «Μόλις γύρισε να δει ποιος τον χτύπησε, έφαγε μία μπουνιά στο πρόσωπο, έπεσε κάτω και είδε και τους τρεις να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα. Μετά έχασε τις αισθήσεις του», μετέφερε η κόρη του θύματος στο δικαστήριο.

Τι υποστήριξε ο 49χρονος

Ο πατέρας των δύο παιδιών και κατηγορούμενος, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε το εργαλείο για να χτυπήσει κάποιον, ότι τον 63χρονο τον απώθησε με τον αγκώνα χωρίς να τον χτυπήσει και εκείνος ζαλίστηκε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Επιπλέον, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια και ανέφερε ότι ήταν η κακιά στιγμή και πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανέναν. Σημείωσε δε, ότι τα παιδιά του δεν είχαν καμία ανάμειξη στον τραυματισμό του 63χρονου και ότι το εργαλείο το συνέλεξαν οι αστυνομικοί από την είσοδο τους σπιτιού του και όχι από το σημείο της συμπλοκής.

Τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και το θύμα (ανιψιός του 63χρονου), υποστήριξαν ότι το μοιραίο χτύπημα που οδήγησε τον άτυχο άντρα στην εντατική επήλθε από τη πτώση του και ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το σιδερένιο εργαλείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων

Συναγερμός από διαρροή αερίου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου

Τσίπρας: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας - Γιατί δεν βάζετε φραγμό στα υπερκέρδη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης