Απατεώνες υπόσχονται επιδόματα στο όνομα της υπηρεσίας της πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω

Απατεώνες υπόσχονται επιδόματα στο όνομα της υπηρεσίας της πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω

Γυναίκες πηγαίνουν σε σπίτια και υπόσχονται επιδόματα ζητώντας όμως χρήματα προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τις αιτήσεις για λογαριασμό των ανυποψίαστων πολιτών

epidomataaogaleo
Συναγερμός έχει σημάνει στο τμήμα Ασφάλειας του αστυνομικού τμήματος στο Αιγάλεω μετά την εμφάνιση φαινομένων εξαπάτησης πολιτών από δυο γυναίκες οι οποίες υπόσχονται επιδόματα 1500 ευρώ απαιτώντας το ποσό των 70 ευρώ για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων αιτήσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος κοινωνικής υπηρεσίας και πρόνοιας του δήμου Αιγάλεω, κ. Ηλίας Μάνδρος τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν εμφανιστεί γυναίκες οι οποίες πηγαίνουν σε σπίτια και υπόσχονται επιδόματα από την υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου ζητώντας όμως χρήματα προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τις αιτήσεις για λογαριασμό των ανυποψίαστων πολιτών.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει τέσσερα κρούσματα στην περιοχή του Εσταυρωμένου και αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση. Εγώ ενημερώθηκα όταν μια από τις γυναίκες αυτές πλησίασε συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο ευτυχώς δεν δέχτηκε να καταβάλει το ποσό των 70 ευρώ και με ενημέρωσε άμεσα». Για το ζήτημα ο δήμος Αιγάλεω έβγαλε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

«Στο Δήμο Αιγάλεω έχουν φτάσει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το τελευταίο διάστημα σπείρα απατεώνων προσεγγίζει πολίτες και υπόσχεται την καταβολή επιδομάτων ύψους 1.500 ευρώ μέσω της Πρόνοιας, απαιτώντας το ποσό των 70 ευρώ για την συμπλήρωση των αιτήσεων. Προς αποφυγή κάθε εμπλοκής σε περιστατικά οικονομικής απάτης ο Δήμος Αιγάλεω εφιστά στους πολίτες να έχουν αυξημένη προσοχή και στην περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψή τους να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία» αναφέρει ο Δήμος.





Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να... βοηθήσουν τους «Τούρκους» της Θράκης

Κατά 25% αυξήθηκαν οι θάνατοι από αλκοόλ στην πανδημία

Οι Ταλιμπάν κλείνουν τα γυμνάσια και τα λύκεια για τα κορίτσια στο Αφγανιστάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης