Πέθανε η πρώην βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου

Πέθανε η πρώην βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου

Διετέλεσε επί 18 χρόνια βουλευτής Αργολίδας – Η κηδεία της θα γίνει στο Ναύπλιο

elsa_papadimitriou
Έφυγε από τη ζωή σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, η επί 18 χρόνια βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία, Έλσα Παπαδημητρίου.

Η Έλσα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. την περίοδο 1968-1970, εργάστηκε ως επιμελήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Από το 1990 έως το 1992, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το διάστημα 1992-1993, υπήρξε Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Είναι συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1993, και επανεξελέγη στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Διαγράφηκε από την  Κοινοβουλευτική Ομάδα το 2011, καθώς είχε υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Η Έλσα Παπαδημητρίου ήταν παλιά φίλη και εποχιακή νταντά της οικογένειας Παπανδρέου. Μάλιστα, στις διαβουλεύσεις που έγιναν τον Νοέμβριο του 2011 για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την είχε προτείνει για διάδοχό του. 

«Ζωντανό παράδειγμα ήθους, αγωνιστικότητας και προσφοράς»


Κλείσιμο
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε: «Με αίσθημα θλίψης και οδύνης έμαθα για το δυσάρεστο νέο της απώλειας της φίλης και συντοπίτισσας Βουλευτού Έλσας Παπαδημητρίου.

Η Έλσα για εμάς που είχαμε την τιμή να την γνωρίζουμε και να συναναστραφούμε μαζί της θα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα ήθους , αγωνιστικότητας, προσωπικής και πολιτικής προσφοράς στον τόπος μας με πίστη στα κοινοβουλευτικά ιδεώδη και στις ευρωπαϊκές αξίες.

Τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό παράδεισο Έλσα».

Ειδήσεις σήμερα:

«Ήταν καταπιεστική, δεν την ήθελαν οι γονείς του Μάνου» λέει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου φίλος της οικογένειας

Οι Financial Times «προειδοποιούν» για τον Πούτιν - Κερδίζει χρόνο στις συνομιλίες, όσο συγκεντρώνει στρατό

Αχτίδα ελπίδας στα συντρίμμια του θεάτρου στη Μαριούπολη - Για απεγκλωβισμούς δεκάδων ανθρώπων μιλούν οι Ουκρανοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης