Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Βικτωρίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Βικτωρίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε, από τη Βουλή, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν μειωθεί  κατά 27% στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια 

IMG_6857
Μεγάλη επιχείρηση διεξάγει η ελληνική αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών, την καταπολέμηση του παρεμπορίου και του εμπορίου ναρκωτικών, τα λαθραία ταξί και τις τροχαίες παραβάσεις.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώθηκαν, την Τετάρτη, στην πλατεία Βικτωρίας.

plateia-viktwrias-epixeirisi__5_
plateia-viktwrias-epixeirisi__1_
plateia-viktwrias-epixeirisi__2_


«Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο της Αστυνομίας με σύμπραξη πολλών κλάδων που θα είναι διαρκές και θα εξελιχθεί σε όλες περιοχές που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε, από τη Βουλή, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζεται σημαντική κάμψη της «χαμηλής εγκληματικότητας» στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά 27% και οι ληστείες κατά 30% στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, δηλαδή στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα των δύο τελευταίων ετών προ κορονοϊού (2018-19 και 2019-20). «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική κάμψη της χαμηλής εγκληματικότητας, δηλαδή αυτής που απασχολεί τα νοικοκυριά, όπως είναι οι διαρρήξεις, ληστείες, εισβολές σε σπίτια κ.λπ.», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η Κυψέλη εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα και πολύ σύντομα αυτό το σχέδιο θα εξελιχθεί και σε αυτήν την περιοχή. Ειδικότερα είπε ότι τον Οκτώβριο, από τους 1.000 αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και τους δόκιμους που έκαναν πρακτική άσκηση και κατευθύνθηκαν όλοι στην Αττική, στο Α.Τ Κυψέλης τοποθετήθηκαν 30 αστυνομικοί (6 καινούργιοι και 24 δόκιμοι). «Προσφάτως, το ενισχύσαμε με άλλους 4», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με την έξοδο του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη - Άλλαξε κατεύθυνση το κονβόι που τον μεταφέρει

«Ο βίαιος θάνατος με ασφυξία στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει καθόλου σημάδια» αναφέρει σε ανάρτηση ο Λέων

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Χαλάει από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης