Σε περίοδο Αποκριάς βρισκόμαστε κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ένας άγνωστος για να κινείται ανενόχλητος στον περιφερειακό δρόμο της Άμφισσας, όπου έκανε ωτοστόπ στους διερχόμενους οδηγούς, χωρίς να προκαλεί εντύπωση ότι ήταν ντυμένος με γυναικεία ρούχα και φορούσε περούκα!
Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που σταμάτησε για να τον πάρει λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης, δεν υποψιάστηκε τι θα ακολουθούσε. Όμως, μόλις ο άγνωστος μπήκε στην θέση του συνοδηγού, κόλλησε στην μέση του ένα αντικείμενο που το θύμα δεν κατάλαβε τι ήταν και του ζήτησε όσα χρήματα είχε πάνω του, απειλώντας ότι θα τον «καθαρίσει»!
Ο τρομοκρατημένος οδηγός του έδωσε 380 ευρώ και τότε ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα κατήγγειλε τη ληστεία στην Ασφάλεια Άμφισσας- Δελφών, ωστόσο η περιγραφή του δράστη δεν βοηθά τους αστυνομικούς στις έρευνες για την ταυτοποίησή του, εξ αιτίας της μεταμφίεσής του.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.