Τραγωδία στο Αγρίνιο: Δωρίζουν τα όργανα του παιδιού τους οι γονείς του μικρού Γιωργάκη που κατάπιε φασόλι

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Δωρίζουν τα όργανα του παιδιού τους οι γονείς του μικρού Γιωργάκη που κατάπιε φασόλι

Το 2,5 ετών αγοράκι κατάπιε φασόλι που έφραξε τον αεραγωγό του την περασμένη Πέμπτη  - Το παιδί μεταφέρθηκε με καρδιακή ανακοπή στο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εξαιτίας του εγκεφαλικού οιδήματος που παρουσίασε, έμεινε εγκεφαλικά νεκρό

dwrea_organwn_xr
Την πιο συγκλονιστική και μεγαλειώδη απόφαση της ζωής τους πήραν πριν από λίγη ώρα, έξω από την ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείο στο Ρίο, οι γονείς του μικρού Γιωργάκη, που από την περασμένη Πέμπτη έδινε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όταν ένα φασόλι το οποίο κατάπιε του έφραξε τον αεραγωγό.

Το παιδί μεταφέρθηκε με καρδιακή ανακοπή στο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εξαιτίας του εγκεφαλικού οιδήματος που παρουσίασε, έμεινε εγκεφαλικά νεκρό.

Οι γονείς, όπως αναφέρει στο protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ παιδίατρος Ανδρέας Ηλιάδης πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του 2,5 ετών παιδιού τους, ώστε να σωθούν άλλα παιδιά.

«Πριν από λίγη ώρα οι γονείς, που είναι αρκετά νέοι σε ηλικία, πήραν την μεγάλη και γενναία απόφαση και επιθυμούν, όπως λένε οι ίδιοι, να σωθούν άλλα παιδάκια από τα όργανα του μικρού τους γιου, του Γιωργάκη. Αυτό είναι το μεγαλείο της ψυχής και κάτι πολύ συγκλονιστικό, καθώς δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να γίνεται δωρεά οργάνων από αυτή την ηλικία. Έχει δοθεί ήδη η εντολή, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες».

Όπως αναφέρει ο γιατρός, ο Γεωργάκης έδωσε ένα μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή: «Ο μικρός Γεωργάκης την Παρασκευή έδωσε έναν μεγάλο αγώνα εδώ στο νοσοκομείο μας. Ήρθε από το νοσοκομείο Αγρινίου με καρδιακή ανακοπή. Ανατάχθηκε από τους γιατρούς στο Αγρίνιο επιτυχώς, αλλά ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος. Έγινε μεγάλη μάχη για να σωθεί από την ομάδα. Έγιναν τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου, ενημερώθηκαν οι γονείς και πήραν την μεγάλη και συγκλονιστική απόφαση. Δυο καταπληκτικοί γονείς, που μόλις ενημερώθηκαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, αποφάσισαν μετά την διάγνωση να δωρίσουν τα όργανα του μικρού τους γιου. Μιλάμε για δυο νέους ανθρώπους. Έχουν άλλα δυο παιδιά με τον Γιωργάκη να είναι το μικρότερο παιδί τους».

Σύμφωνα με το χρονικό, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Το αγοράκι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάπιε ένα φασόλι με αποτέλεσμα να προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και η νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κάτοικοι στο Χάρκοβο στέκονται μπροστά σε ρωσικά άρματα και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Έλληνες τηλεφωνούν στην πρεσβεία της Ουκρανίας ζητώντας να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας

Στο «τραπέζι» της κυβέρνησης πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των βενζινοπωλών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης