Θεσσαλονίκη: Απίστευτες δικαιολογίες των αρνητών γονέων που δεν στέλνουν σχολείο 47 παιδιά

Θεσσαλονίκη: Απίστευτες δικαιολογίες των αρνητών γονέων που δεν στέλνουν σχολείο 47 παιδιά

Ζητούν να φορούν οι μαθητές τη μάσκα κάτω από τη μύτη - «Το έγραψα σε σχολείο στην Αλάσκα» λένε κάποιοι προκλητικά

mathites_sxoleio1
Εξακολουθούν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαίδευση οι γονείς 47 μαθητών στη Θεσσαλονίκη, καθώς αρνούνται κατηγορηματικά τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε self test και να υποχρεώνονται να φορούν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.

Παρά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και τις «απειλές» ότι οι μικροί μαθητές είναι στα πρόθυρα να χάσουν την σχολική χρονιά και να μείνουν στην ίδια τάξη, μόλις δύο παιδιά επέστρεψαν στα θρανία, από τα 49 που ήταν αρχικά. Πρόκειται για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου οι γονείς των οποίων αντιδρούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μεταξύ των παράλλογων αιτημάτων τους, υπήρξε  περιστατικό μητέρας που είχε πει σε νηπιαγωγό ότι θα αφήσει το παιδί της να πάει σχολείο, μόνο αν εγγράφως την διαβεβαιώσουν ότι το παιδί της θα φορά μάσκα κάτω από τη μύτη, καλύπτοντας δηλαδή μόνο το στόμα.

Σε άλλη περίπτωση, γονείς ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά τους κάνουν τηλεκπαίδευση και ότι τα έχουν γράψει σε σχολεία στην... Αλάσκα και τη Μοντάνα!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θανάσης Φροσύνης «μέσω δικηγόρων οι γονείς κατέθεσαν έγγραφα προκείμενου να εγκρίνουμε την διακοπή φοίτησης των παιδιών τους γιατί παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα σε άλλες χώρες. Αυτό όμως δεν υφίσταται. Τηλεκπαίδευση μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχει μετοίκηση».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:



Ειδήσεις σήμερα:

Οινούσσες: «Είσαι σε ελληνικά χωρικά ύδατα, φύγε» - Πώς έγινε το επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Κρίση στην Ουκρανία: Η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 μέρες

Αττική Οδός: 2 εκατ. ευρώ πρόστιμο για το φιάσκο με τα χιόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης