«Euroferry Olympia»: Έφτασε στο λιμάνι του Αστακού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Euroferry Olympia»: Έφτασε στο λιμάνι του Αστακού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Καπνοί εξακολουθούν να βγαίνουν από το πλοίο  - Ξεκινάει η επιχείρηση  αναζήτησης  των 10 αγνοούμενων - Βήμα-βήμα η διαδικασία για την απομάκρυνση των φορτηγών και τις έρευνες των διασωστών

euroferry3
Ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.

Στο πλοίο δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο πυκνοί καπνοί.

Το Euroferry στον Αστακό


Στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου, αν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση, να μπορέσει να συνδράμει.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες για τη διάνοιξη του καταπέλτη και απομάκρυνση κάποιων φορτηγών προκειμένου στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 10 ατόμων που αγνοούνται.

Κλείσιμο
b84384ad-2a60-433d-8f85-a19e6fca2115
1ca4f2f6-5df0-4f90-ac21-401e0c176201


Ήδη στο λιμάνι του Αστακού, βρίσκονται 64 στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε σύνολο, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και της 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνονται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσο και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Οινούσσες: «Είσαι σε ελληνικά χωρικά ύδατα, φύγε» - Πώς έγινε το επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Κρίση στην Ουκρανία: Η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 μέρες

Αττική Οδός: 2 εκατ. ευρώ πρόστιμο για το φιάσκο με τα χιόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης