Επεισόδιο στις Οινούσσες: «Πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα» λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

Επεισόδιο στις Οινούσσες: «Πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα» λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

«Το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων όπως πέτρες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

limeniko12
Ανακοίνωση για το επεισόδιο μεταξύ ενός τουρκικού αλιευτικού σκάφους που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και σκάφους του Λιμενικού Σώματος το απόγευμα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Οινουσσών και Χίου, εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το περιστατικό συνέβη στις 18:00 την Τρίτη, άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, ωστόσο παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου - Οινουσσών.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.
Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).
Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια».

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΣΕΠ: Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ

Η Ουκρανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία

Πολύ σπάνια η επαναλοίμωξη με «Omicron 2» μετά από λοίμωξη με Omicron - Σχεδόν πάντα σε ανεμβολίαστους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης