Euroferry Olympia: «Έψαχνα στα τυφλά και βρήκα μια έξοδο κινδύνου», είπε ο Λευκορώσος που βγήκε ζωντανός

Euroferry Olympia: «Έψαχνα στα τυφλά και βρήκα μια έξοδο κινδύνου», είπε ο Λευκορώσος που βγήκε ζωντανός

Οι τρεις παράγοντες που πιστεύει η ΕΜΑΚ ότι τον κράτησαν στη ζωή -   «Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία» - Πώς περιέγραψε την παραμονή του στο πλοίο 53 ώρες μετά τη φωτιά - Δείτε βίντεο

leykorosos-arthro
Την πόρτα του Λιμεναρχείου Κέρκυρας πέρασε πριν από λίγα λεπτά ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε από άντρες της ΕΜΑΚ μέσα από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

Ο νεαρός οδηγός προσήλθε στο Λιμεναρχείο για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Ο 21χρονος είχε πει αρχικά στους άντρες του λιμενικού πως όταν ξέσπασε η φωτιά, εκείνος κοιμόταν. «Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού.

Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν» είπε. Και συνέχισε: «Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε «έξοδος κινδύνου». Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν.»

Οι Λιμενικοί πιστεύουν πως τρεις είναι οι παράγοντες που τον κράτησαν ζωντανό. Πρώτον, βρισκόταν στο γκαράζ – 1 σε σημείο που δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά. Δεύτερον, τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς με αποτέλεσμα να μην μπει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του και τρίτος παράγοντας ήταν η ψυχραιμία που επέδειξε όλες αυτές τις ώρες που ήταν κλεισμένος στο γκαράζ.

O Λευκορώσος διασωθέντας του Euroferry Olympia για συμπληρωματική κατάθεση στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας


Μεταφέρεται στο λιμάνι του Αστακού το Euroferry Olympia - 30 ώρες αγωνίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το  υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστούν 30 ώρες για να ρυμουλκηθεί το πλοίο στον Αστακό. Αφού θα πρέπει να καλύψει μια απόσταση 90 μιλίων και η ταχύτητα ρυμούλκησης δεν ξεπερνάει τα 3 μίλια. Όπως γίνεται αντιληπτό η επιχείρηση εντοπισμού των 10 εγκλωβισμένων θα αρχίσει μετά από 30 ώρες. 

Ειδήσεις σήμερα:

Γεροτζιάφας: Νέο κύμα τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αν δεν πάρουμε μέτρα εδώ και τώρα

Πώς η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακώσει τις θρησκευτικές έριδες

Ρεπόρτερ «φαινόμενο» καλύπτει τη ρωσο-ουκρανική κρίση σε... έξι γλώσσες (Δείτε βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης