Euroferry Olympia: Εικόνες καταστροφής, ενώ το πλοίο «καπνίζει» ακόμα - «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος» λέει η σύζυγος αγνοουμένου

Euroferry Olympia: Εικόνες καταστροφής, ενώ το πλοίο «καπνίζει» ακόμα - «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος» λέει η σύζυγος αγνοουμένου

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό των δέκα αγνοουμένων - «Ο άντρας μου δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο, γιατί έλεγε ότι ήταν σαπιοκάραβο» λέει η Βένια Μπεκιάρη - Τι λέει η Grimaldi για τις συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής στο Euroferry Olympia

ploio-fortiga-arthro
Συγκλονιστικές, δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν συγγενείς και φίλοι των δέκα αγνοουμένων του Euroferry Olympia, καθώς οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθειά τους να εντοπίσουν επιζώντες πάνω στο φλεγόμενο, ρυμουλκούμενο πλοίο.

Μία από τις γυναίκες των αγνοουμένων, η κυρία Βένια, σύζυγος του Νικόλα Μπεκιάρη, βρίσκεται στην Κέρκυρα και ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών.  Μιλώντας στο protothema.gr, η κυρία Μπεκιάρη δήλωσε ότι ο άνδρας της δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο, γιατί το θεωρούσε σαπιοκάραβο. Τα ίχνη του έχουν χαθεί από την Παρασκευή τα ξημερώματα, όταν και ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο.

Η ίδια δεν χάνει την πίστη και τις ελπίδες της και δηλώνει βέβαιη πως ο άντρας της είναι ζωντανός, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία. «Ο άντρας μου είναι ζωντανός και περιμένει να τον βοηθήσουμε. Πιστεύω ότι είναι εγκλωβισμένος. Είναι ένας έμπειρος οδηγός και λόγω της εμπειρίας του πιστεύω ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές σημείο μέσα στο καράβι, αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και περιμένει από εμάς να τον βρούμε και να τον σώσουμε. Δεν θέλω να ακούω ότι είναι αγνοούμενος ο άντρας μου» λέει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Ο άντρας μου δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο, γιατί έλεγε ότι ήταν σαπιοκάραβο. Οι συνθήκες υγιεινής δεν ήταν καθόλου καλές. Καταλαβαίνω ότι οι άντρες της ΕΜΑΚ κάνουν καλή δουλειά, αλλά πρέπει να βρεθεί ο σύζυγός μου, γιατί δεν αντέχω άλλο».

Η ίδια είχε επικοινωνία και με την εκπομπή Live News, στο Mega, όπου τόνισε ότι ο άνδρας της είναι ζωντανός, όμως οι διασώστες «καθυστερούν να ολοκληρώσουν τον απεγκλωβισμό». «Δεν θα σταματήσω, γιατί ο άνδρας μου είναι ζωντανός. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Λευκορώσου που σώθηκε από το πλοίο, καθώς, όπως υποστήριξε, «αυτός βγήκε ξυπόλυτος, οι διασώστες δεν μπορούν να κάνουν το αντίστροφο και να μπουν;».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci1swwqbmgzd)


Οι προσπάθειες πάντως των διασωστών, που επιχειρούν πάνω στο πλοίο, είναι σχεδόν κυριολεκτικά... υπεράνθρωπες, τόσο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών όσο και των τοξικών αερίων που εκλύονται εντός του πλοίου. Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική από την επιχείρηση στο κατάστρωμα είναι συγκλονιστικές, καθώς αποτυπώνουν -με τα κατεστραμμένα οχήματα- το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Κλείσιμο
Οπτικοακουστικό υλικό πλοίο Κέρκυρα 1


Οπτικοακουστικό υλικό πλοίο Κέρκυρα 2


Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία πλωτά, πέντε ρυμουλκά, ένα σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και είναι σε ετοιμότητα ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα, και ενώ οι καταγγελίες για τις συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής πάνω στο πλοίο πληθαίνουν, ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Grimaldi, Πολ Κυπριανού, προσπάθησε, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, να αποκρούσει τις αιτιάσεις. Οδηγοί καταγγέλλουν πως στις καμπίνες κάνουν… πάρτι οι ψύλλοι και οι κοριοί, ενώ το νερό είναι ακατάλληλο.

Ο κ. Κυπριανού, από την πλευρά του, υποστήριξε πως σε καθημερινή βάση γίνεται καθαρισμός και απολύμανση στις καμπίνες και τους κοινόχρηστους χώρους. Σε κάποιες περιπτώσεις, είπε, οι οδηγοί έχουν πάει στη ρεσεψιόν και ζήτησαν αλλαγή καμπίνας.

«Στο συγκεκριμένο πλοίο, στη συγκεκριμένη αναχώρηση, είχαμε 159 οδηγούς. Η συντριπτική πλειοψηφία πήγε στις καμπίνες. Εάν υπήρχε θέμα, δεν θα πήγαιναν στη ρεσεψιόν και να πουν ότι οι καμπίνες είναι βρώμικες;» επιχειρηματολόγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci1tf0e8fugx)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης