Euroferry Olympia: Ειδικός ψυχολόγος δίπλα στις οικογένειες των αγνοουμένων - Συνεχίζονται οι έρευνες

Euroferry Olympia: Ειδικός ψυχολόγος δίπλα στις οικογένειες των αγνοουμένων - Συνεχίζονται οι έρευνες

Εννέα μέλη των οικογενειών των τριών Ελλήνων αγνοουμένων μετέβησαν και διαμένουν στην Κέρκυρα μέχρι και τώρα - Οι ενέργειες του υπουργείου για την ενημέρωση και την υποστήριξή τους

ploio__1_
Δέκα άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι στο Euroferry Olympia, παρόλον ότι διανύεται πλέον το τέταρτο 24ωρο από την εκδήλωση της εν πλω πυρκαγιάς στο πλοίο, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τρεις εξ ατών είναι Έλληνες, με τις οικογένειές τους να βρίσκονται στην Κέρκυρα ώστε να ενημερώνονται το γρηγορότερο δυνατόν για την πορεία των ερευνών.

Από την πρώτη στιγμή οι οικογένειες των τριών Ελλήνων αγνοουμένων ενημερώθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική, ενώ τους κοινοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σε σχέση με το συμβάν. Με μέριμνα του πρακτορείου κατόπιν προτροπής της λιμενικής Αρχής καλύπτεται και η διαμονή των οικογενειών 2 Βουλγάρων αγνοουμένων που έφτασαν στη Κέρκυρα.

Επιπροσθέτως, οι οικογένειες των αγνοουμένων ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα μετάβασης και διαμονής τους στην Κέρκυρα, με μέριμνα και έξοδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Έπειτα, επικοινώνησε μαζί τους ψυχολόγος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για να τους παρέχει την απαραίτητη βοήθεια. 

Εννέα μέλη των οικογενειών των τριών Ελλήνων αγνοουμένων μετέβησαν και διαμένουν στην Κέρκυρα μέχρι και τώρα. Από τη στιγμή της άφιξης των μελών των οικογενειών στο νησί, ο Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήρθε σε επαφή μαζί τους και τους ενημέρωνε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση. Έθεσε μάλιστα και στη διάθεσή τους τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Το ρόλο της συνεχής ενημέρωσης των ανθρώπων που ταξίδεψαν στην Κέρκυρα διατέλεσε ο Υπολιμενάρχης Κέρκυρας, τόσο σε τακτική όσο και σε έκτακτη βάση. Προβλέφθηκε και διατέθηκε χώρος εντός του Λιμεναρχείου για την παραμονή των μελών των οικογενειών των αγνοουμένων κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ διατίθενται ροφήματα με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

Παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, από ειδικό για το σκοπό αυτό κλιμάκιο, εντός του χώρου Λιμεναρχείου, όπου παραμένουν τα μέλη των οικογενειών των τριών Ελλήνων αγνοουμένων.

Το πλοίο έχει πλέον ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Κέρκυρας και σε ασφαλή απόσταση από την ξηρά, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν τις προηγούμενες ώρες στην ψύξη των μεταλλικών επιφανειών του πλοίου με ψεκασμό νερού, προκειμένου οι θερμοκρασίες στο Euroferry Olympia, οι οποίες είχαν φτάσει ακόμα και στους 600 βαθμούς Κελσίου, να πέσουν.

Μολονότι η πιο δυσοίωνη εκδοχή φαίνεται όλο και πιο πιθανή, η πάνδημη ευχή είναι το «θαύμα» που συνέβη στην περίπτωση του Λευκορώσου οδηγού να επαναληφθεί για τους υπόλοιπους 10 ανθρώπους που αγνοούνται.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Παγώνη: Κανείς δεν αποκλείει να υπάρξει μια νέα παραλλαγή

Δολοφονία Μακρή: Σήμερα ξεκινά η δίκη - Εκτέλεσαν τον βασικό μάρτυρα 7 μέρες πριν!

Από τη Σερ μέχρι την Γκουίνεθ Πάλτροου: Πέντε σελέμπριτι που «τρόλαραν» τον έγγαμο βίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης