Δολοφονία Μακρή: «Δεν έχω πια κουράγιο» λέει η Βικτώρια Καρύδα

Δολοφονία Μακρή: «Δεν έχω πια κουράγιο» λέει η Βικτώρια Καρύδα

Εκτέλεσαν τον βασικό μάρτυρα 7 μέρες πριν, αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα - Τι λέει το γνωστό μοντέλο στο protothema.gr  -  Για τις 19 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη

viktoria_karyda_makris_xr
Η χήρα του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα, μιλά στο protothema.gr για τη δίκη για τη δολοφονία του συζύγου της που πήρε αναβολή για τις 19 Σεπτεμβρίου. Η κ. Καρύδα παρέστη στο Εφετείο με τον συνήγορο της κ. Γιάννη Μαρακάκη ενώ νέο στοιχείο στην υπόθεση είναι η δολοφονία του Βούλγαρου μάρτυρα απο τον Μεξικανό drug dealer που φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του συμβολαίου θανάτου του «Αυστραλού».

Το γνωστό μοντέλο, αναφέρει πως δεν γνώριζε για την εξέλιξη που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ στο φύλλο της 19ης Φεβρουαρίου τονίζοντας πως «Δεν το γνώριζα. Όμως τι περιμένεις απο αυτούς τους ανθρώπους; Κακοί άνθρωποι. Δεν είναι καν άνθρωποι…», λέει και με τη φωνή της να αποτυπωνει τον πόνο της ψυχής της και την αγανάκτιση που την «πνίγει» ολα αυτά τα χρόνια, συμπληρώνει «Δεν θέλω να τους βλέπω στα μάτια μου. Είμαι τόσο κουρασμένη απο όλο αυτό που ζω. Περιμένω να γίνει η δίκη και να δικαιωθώ. Να είναι δικαιη δίκη, όπως την πρώτη φορά. Αυτο ολο με καταστρέφει. Δεν θέλω να ξαναδω αυτους τους ανθρώπους που τους έβλεπα μέρα παρά μέρα στα μάτια μου. Είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος».
dolofonia_martyra_dikis_in__3_
O 44χρονος σήμερα Μεξικάνος Βίκτορ Ομάρ, που συνελήφθη ως δολοφόνος του 33χρονου στη Βουλγαρία, είχε καταδικαστεί για κατοχή 4 κιλών κοκαΐνης και αποφυλακίστηκε πριν από μερικές ημέρες από τον Κορυδαλλό

Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται στη ζωή της. Πώς περνάει. «Αισθάνομαι περίεργα. Ειμαι μια έτσι, μια αλλιώς. Δεν έχω πια το κουράγιο να πω τίποτα. Δεν εχω πια κουράγιο να μιλάω για όλα αυτά. Έχω σχεδον αλλαξει χώρα. Πηγαινοέρχομαι στην Ελλάδα. Για μένα είναι ένας καρκίνος που δεν θα φύγει ποτέ. Είναι το μόνο πράγμα που με τρώει. Μια στεναχώρια και ένα βάρος που πάντα θα κουβαλάω. Όμως, θέλω να πιστεύω οτι οι αρχές δεν έχουν σταματήσει την έρευνα για να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί. Θέλω να πιστευω οτι θα φθάσουμε κάπου. Πιστεύω στην Αστυνομία».
giannis-marakakis
Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης
Κλείσιμο

Τέσσερα χρόνια πως βιώνει την απώλεια του Γιάννη Μακρη; «Είναι εδώ. Είναι μαζί μου και κάθε μέρα στη σκέψη μου. Είναι ο άνθρωπός μου, είναι η αγάπη μου, είναι ο πατέρας των παιδιών μου, ο άνθρωπος που αγαπούσα και αγαπάω. Μου έχουν πάρει το άλλο μου μισό», εξομολογείται.

Ο κ. Μαρακάκης αναφερόμενος στην αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος για τη δολοφονια του Βούλγαρου μάρτυρα επισημαίνει πως: «Η δολοφονία ενός εκ των βασικών μαρτύρων της δικής δημιουργεί νέα δεδομένα αφού αναμένουμε οι έρευνες των βουλγαρικών αρχών στο υλικό που θα αντληθεί από τα κινητά τηλέφωνα του δράστη να μας φέρει πιο κοντά σε αυτούς που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του Johnny Μάκρη. Κρίσιμο είναι ότι ο δράστης της δολοφονίας του μάρτυρα - που κατονόμασε τον ήδη καταδικασμένο δολοφόνο του Γιάννη Μακρή - φαίνεται πως ήταν συγκρατούμενός του με ό,τι αυτό σημαίνει».
dolofonia_martyra_dikis_in__1_
Θύμα του συμβολαίου θανάτου είναι ο Βούλγαρος Τουργκάι Σάλι. Είναι ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα για τη δολοφονία του «Αυστραλού» από τους δύο συμπατριώτες του και ως εκ τούτου θα ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που θα ξεκινούσε αύριο στο Εφετείο Αθηνών
dolofonia_martyra_dikis_thema_xr


Εκτέλεσαν τον βασικό μάρτυρα

 Η εκτέλεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, του ανθρώπου που γνώριζε λεπτομέρειες για το πώς στήθηκε το συμβόλαιο θανάτου του συζύγου της Βικτώριας Καρύδα, τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα, δημιουργεί νέα δεδομένα. Κι αυτό γιατί, το «πληρωμένο πιστόλι» συνελήφθη και είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών. Πρόκειται για έναν Μεξικάνο χορευτή που ήρθε το 2005 στην Ελλάδα, συμμετείχε μέχρι και σε reality show στη χώρα μας, συνελήφθη με 4 κιλά κοκαΐνης, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες και μετέβη οδικώς στη Βουλγαρία με την εντολή να «σβήσει από τον χάρτη» τον βασικό μάρτυρα.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών πιστεύουν πως ίσως ο 44χρονος Βίκτορ Ομάρ «ναυλώθηκε» μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή για να «καθαρίσει» τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας των δολοφόνων του «Αυστραλού». Το μεγάλο ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι ποιος προσέλαβε τον 44χρονο για να δολοφονήσει τον 33χρονο bodybuilder και βασικό μάρτυρα κατηγορίας.

Το συγκλονιστικό είναι ότι ο Τουργκάι Σάλι δολοφονήθηκε λίγες ημέρες προτού έρθει στην Αθήνα. Συγκεκριμένα θα έπρεπε να παραστεί σήμερα στο Εφετείο Αθηνών για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Μακρή. Πρόκειται για δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία που ήρθαν από το Χάσκοβο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Ο άνθρωπος λοιπόν που εκτελούσε χρέη οδηγού του ήταν ο ομοεθνής τους Σάλι. Τον Σεπτέμβριο του 2020, μάλιστα, ο εκτελεστής του Μακρή καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.
dolofonia_martyra_dikis_in__2_
dolofonia_martyra_dikis_in__4_
Ο Γιάννης Μακρής ή αλλιώς «Αυστραλός» δολοφονήθηκε στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018. Την ώρα, μάλιστα, που ο 46χρονος επιχειρηματίας άφηνε την τελευταία του πνοή, η σύζυγός του Βικτώρια Καρύδα πρωταγωνιστούσε σε catwalk της Εβδομάδας Μόδας του Ζαππείου

Η εκτέλεση

Ο Μεξικάνος είχε φτάσει από την Αθήνα στη γειτονική χώρα στις 10 Φεβρουαρίου με λεωφορείο μέσω Σκοπίων, χρησιμοποιώντας πλαστό ισπανικό διαβατήριο, και ετοιμαζόταν να περάσει στην τελευταία φάση του σχεδίου του. Από τη Σόφια νοίκιασε ένα Renault Clio αντί 23 ευρώ την ημέρα και κινήθηκε προς το Χάσκοβο, όπου ζούσε ο 33χρονος Σάλι. Στόχος του ήταν να τον παρακολουθήσει και κάποια στιγμή που θα επέστρεφε στο σπίτι του να τον αιφνιδιάσει και να τον εκτελέσει. Μάλιστα, για να τον «καθαρίσει», προμηθεύτηκε -άγνωστο πότε και από ποιον- ένα πιστόλι τύπου Luger το οποίο στη συνέχεια θα ξεφορτωνόταν. Κι αυτό έκανε.

Τα μεσάνυχτα της παραμονής του Αγίου Βαλεντίνου, λοιπόν, ο πληρωμένος δολοφόνος παραμόνευε για να επιτεθεί στον 33χρονο. Εκείνη την ώρα ο Σάλι βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και συνομιλούσε με έναν φίλο του. Μόλις απομακρύνθηκε ο τελευταίος, ο Ομάρ πεταχτηκε και προτού προλάβει ο θηριώδης bodybuilder να αντιδράσει πίεσε δύο φορές τη σκανδάλη του Luger και τον πυροβόλησε. Η μία σφαίρα βρήκε τον άτυχο άνδρα στην πλάτη, του τρύπησε όλα τα εσωτερικά όργανα και κατέληξε στο πόδι κόβοντας μια αρτηρία. Δεν πέθανε όμως. Μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου πρόλαβε να δώσει στους αστυνομικούς κατάθεση στην οποία περιιέγραψε τον δολοφόνο του. Οπως είπε, ο πιστολέρο ήταν άγνωστος, γύρω στα 45 και φορούσε μάσκα. Ωστόσο είχε ένα χαρακτηριστικό που τελικά τον έδωσε στο πιάτο των διωκτών του: ένα μεγάλο μαύρο τατουάζ στο ξυρισμένο του κεφάλι…

Οι αξιωματικοί της Βουλγαρικής Αστυνομίας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το νοικιασμένο Renault Clio του Μεξικάνου και με τη χρήση ενός ειδικού συστήματος που ταυτοποιεί μέσα από τις κάμερες τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και λοκάρει τη διαδρομή του να το εντοπίσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας. Ετσι, στις 18.30 της Δευτέρας, Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και έπιασαν στον ύπνο τον Ομάρ, τον συνέλαβαν και ταυτοποίησαν το DNA του με ένα μπουκάλι με νερό που βρέθηκε στο σημείο της εκτέλεσης. Oπως προέκυψε, ο εκτελεστής από την Κεντρική Αμερική τις πέρασε από το σημείο όπου δολοφόνησε τον Βούλγαρο bodybuilder άλλες πέντε φορές, καθώς έχει καταγραφεί από τις κάμερες. Μάλιστα, για να καλύπτει τα ίχνη του κάθε φορά φορούσε διαφορετικά ρούχα. Eτσι, κατεγράφη να κινείται άλλοτε με κοστούμι, άλλοτε με τζιν παντελόνι και καπέλο, μέχρι και με αθλητική στολή.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν τελικά ο Ομάρ θα αποκαλύψει ποιος τον πλήρωσε για να εκτελέσει τον Σάλι. Ισως, λένε οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έδωσε εντολή να εκτελέσουν τον Μακρή και ήθελε με τη δολοφονία του Βούλγαρου να κλείσει το στόμα και του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας.
dolofonia_martyra_dikis_in__3_
O 44χρονος σήμερα Μεξικάνος Βίκτορ Ομάρ, που συνελήφθη ως δολοφόνος του 33χρονου στη Βουλγαρία, είχε καταδικαστεί για κατοχή 4 κιλών κοκαΐνης και αποφυλακίστηκε πριν από μερικές ημέρες από τον Κορυδαλλό

Ο δολοφόνος

Ποιος όμως είναι ο Βίκτορ Ομάρ; Οπως προκύπτει, ήρθε τυχαία στην Ελλάδα, χόρεψε στα μεγαλύτερα clubs της Αθήνας, πήρε μέρος στο reality show «Ελλάδα έχεις ταλέντο», καταδικάστηκε ισόβια για μεταφορά 4 κιλών κοκαΐνης και κατάφερε να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό με ένα σκουπιδιάρικο. Αυτή είναι η κινηματογραφική ζωή του 44χρονου χορευτή που έζησε μόλις ένα 24ωρο ελεύθερος, τον Αύγουστο του 2010, μετά την απόδρασή του και αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Μάλιστα, η διαφυγη του αυτή σε στυλ «Πεταλούδα» είχε προκαλέσει κλυδωνισμούς στον χώρο του σωφρονιστικού συστήματος και πολλοί έλεγαν ότι ήταν μέρος ενός συντονισμένου σχεδίου για μαζική απόδραση από τις φυλακές.

Ο ίδιος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα τελη του 2005 και κατάφερε να δικτυωθεί στα clubs της Αθήνας και στις αρχές του 2009 δήλωσε συμμετοχή στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

Ωστόσο, λίγες ώρες προτού εμφανιστεί στην τηλεόραση, την Πρωταπριλιά του 2009, οι αστυνομικοί έκαναν ντου και τον συνέλαβαν. Κι αυτό γιατί είχε βάλει τη μητέρα του από το Μπουένος Αϊρες, όπου ζούσε, να του στείλει ένα δέμα με παπούτσια χορού πουέντ, μέσα στο οποίο ήταν καταχωνιασμένα 3.750 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης. Ωστόσο η κόκα εντοπίστηκε κι αυτός συνελήφθη και πήρε τον δρόμο για τον Κορυδαλλό. Εκεί, έναν χρόνο αργότερα, έστησε ένα νέο κόλπο για να εισαγάγει αυτή τη φορά υγρή κοκαΐνη από την Αργεντινή μέσα σε μια γυάλινη χιονόμπαλα.

Και πάλι, όμως, το σχέδιό του αποκαλύπτεται και πρωτόδικα καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Η τελευταία φορά που απασχόλησε τις Αρχές είναι όταν 15 ημέρες μετά την καταδίκη του στο δικαστήριο και ενώ δούλευε μεροκάματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών μέσα στη φυλακή αποφάσισε να την κοπανήσει και την ώρα που το απορριμματοφόρο πλησίαζε τη βαριά πύλη των φυλακών, με μια ακροβατική κίνηση τρύπωσε μέσα και δραπέτευσε. Δεν ανέπνευσε, όμως, για πολύ τον αέρα της ελευθερίας, καθώς σχεδόν 20 ώρες μετά εντοπίστηκε και οδηγήθηκε πίσω στο κελί.
dolofonia_martyra_dikis_in__1_
Θύμα του συμβολαίου θανάτου είναι ο Βούλγαρος Τουργκάι Σάλι. Είναι ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα για τη δολοφονία του «Αυστραλού» από τους δύο συμπατριώτες του και ως εκ τούτου θα ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που θα ξεκινούσε αύριο στο Εφετείο Αθηνών

Τρία χρόνια πριν

Είναι 31 Οκτωβρίου του 2018. Ο Γιάννης Μακρής ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι του στη Βούλα για να πάει στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης. Ο πληρωμένος δολοφόνος που είχε εντολή να τον «φάει» στήνει καρτέρι στο σκοτάδι και όταν ο «Αυστραλός» εμφανίζεται, πλησιάζει, πατά τη σκανδάλη και του παίρνει τη ζωή. Την ώρα που ο 46χρονος επιχειρηματίας άφηνε την τελευταία του πνοή, η σύζυγός του Βικτώρια Καρύδα πρωταγωνιστούσε κάτω από λαμπερά φώτα και δυνατή μουσική σε catwalk της Εβδομάδας Μόδας του Ζαππείου. Εκείνη την ημέρα του Οκτωβρίου του 2018, η Καρύδα είχε προαίσθημα ότι κάτι κακό θα συμβεί.

Το ίδιο και ο σύζυγός της Γιάννης Μακρής, που δεν ήθελε να βγει από το σπίτι, όμως έπρεπε να παραστεί στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης. Το ένιωθαν και οι δύο ότι εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ θα άλλαζε για πάντα τη ζωή τους. Ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη Βούλα, έξι μήνες αργότερα, συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2019, επιστρέφει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα για να εκτελέσει ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου. Οι αστυνομικοί μας μετά από έρευνες καταφέρνουν να τον συλλάβουν και να τον στείλουν στη φυλακή.

Η σύλληψη από το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής του 32χρονου Βούλγαρου με τις τουρκικές ρίζες που πάτησε τη σκανδάλη από το «καθαρό» Makarov μπορεί να φώτισε το ένα σκέλος της υπόθεσης, όμως ο δολοφόνος κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει ποιος τον πλήρωσε για να εκτελέσει τον Μακρή.

Η πλήρης εξιχνίαση της δολοφονίας του «Αυστραλού» αποτελεί γρίφο για το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Η σύντροφός του είναι ο άνθρωπος που ήξερε όσο λίγοι τον επιχειρηματία. Δεν μπορεί όμως να σκεφτεί ποιος είναι ο άνθρωπος που έκανε το κακό και σφράγισε το συμβόλαιο θανάτου του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τις κάμερες ότι ο δολοφόνος και ο καταζητούμενος αδελφός του παρακολουθούσαν 19 ολόκληρες ημέρες τον Μακρή, περνώντας αρκετές φορές καθημερινά έξω από το σπίτι του μέχρι να φτάσουν στη μοιραία βραδιά του φθινοπώρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτος εκβιασμός με revenge porn στην Καρδίτσα - Απήγαγαν, ξυλοκόπησαν, γύμνωσαν και διέσυραν 26χρονη

Survivor: Ο Σάκης Αρσενίου στον τάκο και τα... μαγειρέματα σε κόκκινους και μπλε - Δείτε βίντεο

Ουκρανία: Δεκτή από Μπάιντεν και Πούτιν η πρόταση του Μακρόν για Σύνοδο Κορυφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης