Euroferry Olympia: «Έτσι επέζησα δύο μέρες στο φλεγόμενο πλοίο» - Η συγκλονιστική μαρτυρία του 21χρονου Λευκορώσου

Euroferry Olympia: «Έτσι επέζησα δύο μέρες στο φλεγόμενο πλοίο» - Η συγκλονιστική μαρτυρία του 21χρονου Λευκορώσου

Ο οδηγός από τη Λευκορωσία κοιμόταν μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του, όταν εκδηλώθηκε η φωτιά – Έδωσε μάχη για τη ζωή του για δύο ημέρες – Τα τρία στοιχεία που τον κράτησαν στη ζωή 

leukorwsos
Σε ταινία θρίλερ παραπέμπουν τα όσα έζησε ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός, που εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του πάνω στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, απ’ όπου κατάφερε να βγει μετά από τρεις ημέρες.

Ο 21χρονος έδωσε μια διαρκή μάχη για να επιζήσει και τα κατάφερε, δείχνοντας αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, μέχρι που διασώθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ. Ο εφιάλτης του ξεκίνησε όταν, ενώ κοιμόταν στην καμπίνα του φορτηγού, διαπίστωσε ότι εκδηλώθηκε φωτιά.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν», κατέθεσε.

Ο ίδιος συνεχίζει τη συγκλονιστική του αφήγηση. Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε «έξοδος κινδύνου». Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν», είπε.

Όπως αναφέρει ο Alpha, σύμφωνα με τους Λιμενικούς τρία στοιχεία κράτησαν τον Λευκορώσο οδηγό στη ζωή. Το πρώτο, ότι βρισκόταν στο γκαράζ -1, όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά, η οποια ξέσπασε στο δεύτερο και στο τρίτο ντεκ του πλοίου. Δεύτερον, ότι τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς, με αποτέλεσμα να μην εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του. Το τρίτο στοιχείο αφορούσε τον ίδιο και ήταν η ψυχραιμία στον τρόπο που αντέδρασε.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ενδείξεις αφυδάτωσης

Ο 21χρονος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις».



Ειδήσεις σήμερα:

Στα 9.596 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 67 νεκροί και 471 διασωληνωμένοι

Η μαμά του Τομ Χόλαντ ζήτησε από την παραγωγή του Spiderman να τον αφήνουν να πηγαίνει... τουαλέτα

Δείτε πώς δρούσαν οι πορτοφολάδες που «ξάφριζαν» επιβάτες στα μέσα μεταφοράς - Αποκαλυπτικές φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης