Κάλυμνος: Εκρηκτικά και χασισοφυτεία άνδρας έκρυβε σε υπόγειο

Κάλυμνος: Εκρηκτικά και χασισοφυτεία άνδρας έκρυβε σε υπόγειο

Καλλιεργούσε σε γλάστρες 22 δενδρύλλια κάνναβης σε φάση ανάπτυξης ύψους 50 εκατοστών, ενώ είχε αποξηράνει άλλα έξι ύψους 1,10 μέτρου

Kalymnos-xasisokalliergeia-ekriktika
Σε άντρο της παρανομίας είχε μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του στην Κάλυμνο ένας άνδρας, αφού το είχε διαμορφώσει κατάλληλα και το είχε εξοπλίσει με τεχνικά μέσα για να καλλιεργεί κάνναβη εσωτερικού τύπου. Στον ίδιο χώρο, όμως, φύλαγες και εκρηκτικές ύλες που εξετάζεται πώς θα χρησιμοποιούσε.

Ο ένοικος του σπιτιού συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι έκαναν στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του και ανακάλυψαν τον πλήρη εξοπλισμό που είχε εγκαταστήσει για την δημιουργία ελεγχόμενων συνθηκών θερμότητας, υγρασίας και εξαερισμού. Μέσα σε αυτόν, καλλιεργούσε σε γλάστρες 22 δενδρύλλια κάνναβης σε φάση ανάπτυξης ύψους 50 εκατοστών, ενώ είχε αποξηράνει άλλα έξι ύψους 1,10 μέτρου.

Στο υπόγειο κατασχέθηκαν ακόμη μικροποσότητα κάνναβης, πέντε ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, επτά βραδύκαυστα φυτίλια συνολικού μήκους 7,05 μέτρων, επτά πυροκροτητές και τρία φυσίγγια πολεμικού όπλου. Επιπλέον, βρέθηκαν παραστατικά αγοράς του τεχνικού εξοπλισμού που αποτελούν πειστήρια και 4,5 λίτρα λιπάσματος για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, καθώς και παράβαση των νόμων περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Kalymnos-xasisokalliergeia-ekriktika_2
Kalymnos-xasisokalliergeia-ekriktika


Ειδήσεις σήμερα:

Euroferry Olympia: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους - Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του πλοίου

Η ατζέντα Μητσοτάκη με τους Αμερικανούς και η κίνηση-μήνυμα στον Λευκό Οίκο

Τουρισμός - Αυστραλία: Η χώρα-«φρούριο» υποδέχεται τουρίστες από τη Δευτέρα

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης