Μεταναστευτικό: Κύκλωμα με πλοκάμια σε Αθήνα, Λέρο και Κάλυμνο προμήθευε μετανάστες με πλαστά έγγραφα

Μεταναστευτικό: Κύκλωμα με πλοκάμια σε Αθήνα, Λέρο και Κάλυμνο προμήθευε μετανάστες με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί - Ο ένας εξ αυτών είχε προμηθεύσει ταξιδιωτικά έγγραφα  σε υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι προέρχονταν από το ΚΥΤ της Λέρου με σκοπό να μεταβούν στον Πειραιά και εν συνεχεία σε Ευρωπαϊκές χώρες

plasta_1
Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 22, 45 και 55 ετών που κατηγορούνται για παραβάσεις των νόμων περί εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, κατοχή πλαστών εγγράφων, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα πολιτών τρίτης χώρας, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας κατ' επάγγελμα και κερδοσκοπία, προχώρησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής – αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικών ελέγχων σε λιμάνι Καλύμνου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός να έχει προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι προέρχονταν από το ΚΥΤ της Λέρου με σκοπό να μεταβούν στον Πειραιά και εν συνεχεία σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Από το προανακριτικό υλικό της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, προέκυψε η εμπλοκή στο κύκλωμα δύο ακόμη αλλοδαπών του 45χρονου και του 55χρονου που διέμεναν στην Αθήνα.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), διενεργήθηκαν έρευνες σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κατάστημα και διαμέρισμα. Συγκεκριμένα, αρχικά διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου σε περιοχή της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε ο 45χρονος να κατέχει δύο δελτία αιτούντος ασύλου τρίτων προσώπων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κατάστημα, συνελήφθη ο 55χρονος υπεύθυνος να κατέχει δέκα διαβατήρια, οκτώ ταυτότητες και πέντε διπλώματα οδήγησης, όλα διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας. Επίσης βρέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο tablet και ένας (01) φορητός υπολογιστής (laptop).

Τέλος, διενεργήθηκε και νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στο διαμέρισμα του 55χρονου, όπου εντοπίστηκαν 13 δελτία ταυτότητας, ένα δίπλωμα οδήγησης, όλα διαφόρων χωρών, καθώς και ένα πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας.

Κλείσιμο
Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας και πρόκειται να αποσταλούν στη ΔΕΕ για περεταίρω διερεύνηση, ενώ οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο Ανακριτή της Κω.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλύμνου και Ραφήνας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη

Οικονόμου: Στην ώρα τους οι εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο

Σε κλήσεις και sms η λύση στα μυστήρια της σουίτας 602
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης