Καιρός: Τσικνοπέμπτη με βροχές και Καθαρά Δευτέρα με ήλιο, τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις
Χαλάει ο καιρός την Τσικνοπέμπτη, υποχωρεί και η θερμοκρασία από την ερχόμενη εβδομάδα - Τι καιρό θα έχει την Τσικνοπέμπτη και τις Απόκριες, σύμφωνα με τα Μερομήνια
Για την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα τσικνίσουμε με βροχερό καιρό.
Μερομήνια: Τι καιρό θα έχει την Τσικνοπέμπτη και τις Απόκριες
Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.
Τι καιρό μας επιφυλάσσει ο Φεβρουάριος με βάση τα Μερομήνια;
Ο μήνας που γιορτάζουμε τις Απόκριες και την Τσικνοπέμπτη παρουσιάζει άστατες καιρικές συνθήκες.
Όσο προχωρούν οι ημέρες και πλησιάζουμε την Τσικνοπέμπτη (24 Φεβρουαρίου) και τις Απόκριες ο καιρός «χαλάει» με βροχές και κρύο.
Όσο δε πλησιάζουμε στην ττελευταία Κυριακή της Αποκριάς ο καιρός επιδεινώνεται και δεν θα λείψουν τα χιόνια ακόμα και στα χαμηλά. Βελτίωση θα δούμε την Καθαρά Δευτέρα στις 7 Μαρτίου, όπου σύμφωνα πάντα με τα Μερομήνια θα «πετάξουμε τον αετό» με λιακάδα.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).