Υπόθεση Folli-Follie: Εκπνέει στις 8 Μαρτίου το 18μηνο των Κουτσολιούτσων - Πιθανός ο κατ' οικόν περιορισμός με βραχιολάκι ως το τέλος της δίκης

Υπόθεση Folli-Follie: Εκπνέει στις 8 Μαρτίου το 18μηνο των Κουτσολιούτσων - Πιθανός ο κατ' οικόν περιορισμός με βραχιολάκι ως το τέλος της δίκης

Σε περίπτωση που το δικαστήριο καταλήξει σε καταδικαστική απόφαση και δεν τους χορηγήσει αναστολή στην έφεση, ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα πρέπει να οδηγηθούν και πάλι στη φυλακή, στην οποία βρέθηκαν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2020, αμέσως μετά τις απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια

Koutsolioutsoi2
Εκτός φυλακής και ενώ η δίκη τους για την υπόθεση της Folli-Follie θα συνεχίζεται αναμένεται να βρεθούν στις 8 Μαρτίου ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουυτσολιούτσος. Τότε, λήγει το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης και όπως όλα δείχνουν η ετυμηγορία των δικαστών-μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο δεν θα έχει εκδοθεί μέχρι τότε. Ως εκ τούτου, οι δυο «πρωταγωνιστές» της απίστευτης υπόθεσης, οι οποίο κάθονται στο εδώλιο για σειρά κακουργημάτων όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη ξέπλυμα μαύρου χρήματος, θα βρεθούν εκτός φυλακής.

Οι δικαστές έχουν τη δυνατότητα να τους επιβάλλουν κατ’ οίκον περιορισμό (βραχιολάκι) προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στη δίκη. Όπως και να έχει πάντως, είτε με βραχιολάκι είτε με άλλους περιοριστικούς όρους, στις 8 Μαρτίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα πρέπει να ανακοινώσει την άρση της προφυλάκισης του πατέρα και υιού Κουτσολιούτσου. Το διάστημα αυτό στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέτουν μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς άνοιξε ο δρόμος για την εξέτασή τους μετά την απόρριψη ενστάσεων που είχαν υποβληθεί στο ακροατήριο. Ανάμεσά τους επενδυτές και μικρομέτοχοι, μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέλη της διορισμένης διοίκησης της εταιρείας, πραγματογνώμονες, κ.ά.

Πάντως σε περίπτωση που το δικαστήριο καταλήξει σε καταδικαστική απόφαση και δεν τους χορηγήσει αναστολή στην έφεση, ο Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα πρέπει να οδηγηθούν και πάλι στη φυλακή, στην οποία βρέθηκαν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2020, αμέσως μετά τις απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια.

Ποιοι θα παρασταθούν στη δίκη

Μέχρι στιγμής το δικαστήριο έχει αποφασίσει την αποβολή της εταιρείας Folli Follie από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής. Αυτό σημαίνει ότι η Folli Follie δεν θα συμμετάσχει στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας. Το σκεπτικό των δικαστών πίσω από την αποβολή της εταιρείας παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, με την απόφαση αυτή της έδρας, έγινε δεκτή ένσταση που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροι της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει υποστεί ζημία από τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και από τη χειραγώγηση της μετοχής της. Αντίθετα, όπως είχε ειπωθεί από την πλευρά της υπεράσπισης, τα κέρδη από την μεγάλη οικονομική απάτη, όπως αυτή αποτυπώνεται και στα στοιχεία της δικογραφίας, κατέληξαν ως επί το πλείστον στα ταμεία της ίδιας της εταιρείας.

Πλέον, όμως της Folli Follie το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά την υποβολή σχετικών ενστάσεων της υπεράσπισης, αποφάσισε και την αποβολή από την πολιτική αγωγή της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, του κινέζικου ομίλου Fosan αλλά και μερίδας μικρομετόχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορούμενων δεν υποβλήθηκε ένσταση αποβολής από την πολιτική αγωγή για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα Alpha.

Πάντως παρά την απόφαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει παρασταθούν να παρασταθούν στη δίκη όλοι όσοι δήλωσαν πολιτική αγωγή εκτός του κινέζικου ομίλου όμιλο Fosun. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν υιοθέτησε στο σύνολό της την εισαγγελική πρόταση. Οι δικαστές επέτρεψαν, όμως, να παραστούν στη δίκη ως πολιτική αγωγή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δικάζονται 10 από τους 13 κατηγορουμένους της υπόθεσης, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σειρά κακουργηματικών πράξεων. Μάλιστα, στο εδώλιο δεν βρίσκεται ο καταζητούμενος Γιάννης Μπεγιέτης, ο οποίος δικάζεται δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα της υποπαραλλαγής «Omicron2» στην χώρα μας

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος

Συνελήφθη ο Αλβανός φυγάς που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης