Γέφυρα Ευήνου: Εξετάζουν τη στατικότητα για να προχωρήσουν στις εργασίες αποκατάστασης
Η γέφυρα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας
Γεωτρήσεις στις βάσεις της γέφυρας του Εύηνου έχει ξεκινήσει ειδικό μηχάνημα, για να ελέγξει τη στατικότητά της.
H γέφυρα που συνδέει τους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία, προκαλώντας σημαντικά καθημερινά προβλήματα στους κατοίκους που ήθελαν να μετακινηθούν.
Οι εργασίες για την καταγραφή των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει και σύντομα το υπουργείο Υποδομών θα έχει τα δεδομένα για να προχωρήσει.
Επιπλέον, έγινε γνωστό πως έχει εγκριθεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών και κατοίκων του Γαλατά, σαν προσωρινή λύση μέχρι να κατασκευαστεί νέα ή να επιδιιρθωθεί η παλιά γέφυρα.
Επίσης θα υπάρξει συνάντηση με τον ΟΣΕ για την χρήση της σιδηροδρομικής γέφυρας, ώστε να βρεθεί μια προσωρινή λύση εφόσον οι βάσεις είναι σε κατάσταση να αντέξουν και να επιτρέψουν ασφαλείς μετακινήσεις.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας