Απόδραση από τα κρατητήρια Χανίων: Με αγροτικό διέφυγαν οι πέντε βαρυποινίτες - Πίσω στα κελιά τους οι τρεις

Απόδραση από τα κρατητήρια Χανίων: Με αγροτικό διέφυγαν οι πέντε βαρυποινίτες - Πίσω στα κελιά τους οι τρεις

Δείτε το όχημα που χρησιμοποίησαν - Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος υπήκοος Πακιστάν που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια καθώς και ο 34χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών - Η απόδραση είχε ως συνέπεια το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών

kriti
Ανενόχλητοι κυκλοφορούσαν σε έναν από τους κεντρικότερους πεζόδρομους του Ηρακλείου οι βαρυποινίτες που είχαν δραπετεύσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων περιμένοντας τη μεταγωγή τους στις φυλακές της περιοχής.

Η σύλληψή τους ήταν στοίχημα για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους πέντε βαρυποινίτες που κατάφεραν να δραπετεύσουν κάτω από τη μύτη τους.


Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των τριών εξ’ αυτών αφού εντόπισαν το κλεμμένο όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

Οι τρεις από τους συνολικά πέντε δραπέτες που συνελήφθησαν, είχαν παρκάρει το κλεμμένο όχημα τους στην περιοχή της Χανιώπορτας, με τους αστυνομικούς να τους συλλαμβάνουν ενώ περπατούσαν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Ηρακλείου.

Κλείσιμο
Πρόκειται για τον 43χρονο υπήκοο Αλβανίας, που ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών της Αττικής, τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και τον 32χρονο υπήκοο Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για ληστεία.

Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος υπήκοος Πακιστάν που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες καθώς και ο 34χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δραπέτες κατάφεραν να το σκάσουν από το παράθυρο της τουαλέτας στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Ήταν λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα όταν πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν, όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα, αλλά και να αποκολλήσουν ένα τσιμεντένιο κομμάτι από τη βάση του παραθύρου.

Η απόδραση είχε ως συνέπεια το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών και να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: «Ιδέα του 23χρονου η επίθεση - Ψάχναμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου» είπαν οι συλληφθέντες

Γεωργία Μπίκα: «Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης, είναι εξίσου οδυνηρός»

Όσκαρ 2022: Το «The Power of the Dog» προηγείται με 12 υποψηφιότητες - Ακολουθεί το «Dune» με 10
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης