Κολαστήριο ζώων στην Κω Σκελετωμένες και νεκρές αγελάδες σε απάνθρωπες συνθήκες
Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πλημμελήματα παρά το γεγονός ότι τα ζώα πέθαιναν από ασιτία – Εισέπρατταν κανονικά τις επιδοτήσεις ενώ τα ζώα βασανίζονταν στην «κτηνοτροφική μονάδα» τους
Ένα πραγματικό κολαστήριο εκτροφής αγελάδων είχαν στήσει κτηνοτρόφοι στην Κω όπου κάτω από απάνθρωπες συνθήκες κρατούσαν τα άτυχα ζώα.
Έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με τους κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες των άτυχων ζώων να οδηγούνται στο Αυτόφωρο.
Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου και διακόπηκε για την επόμενη Παρασκευή ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα παραβάσεις του νόμου για την προστασία των ζώων.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ωστόσο την κακοποίηση και τον βασανισμό πενήντα αγελάδων συνολικά.
Σκελετωμένες αγελάδες, πεσμένες στις λάσπες έτοιμες να ξεψυχήσουν και γύρω τους κάποιες ήδη νεκρές από την ασιτία.
Οι κτηνοτρόφοι δεν διέθεταν εγκατάσεις που να πληρούν προδιαγραφές κτηνοτροφικής μονάδας αλλά είχαν εκτεθειμένα τα ζώα σε ακραίες καιρικές συνθήκες: άλλοτε σε κρύο και βροχή και άλλοτε σε ζέστη και καύσωνα.
Κλείσιμο
Παρόλα αυτά φαίρονται να διατηρούσαν την άδεια κτηνοτρόφου και εισεπράτταν τις επιδοτήσεις για όλα αυτα τα ζώα.
Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της δίκης το αίτημα να παραστεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ως πολιτική αγωγή δεν έγινε δεκτό όπως και το αίτημα για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα παρά το γεγονός ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι 24 βοοειδή ήταν σκελετωμένα και έξι βρέθηκαν νεκρά μέσα στον υποτιθέμενο χώρο διαβίωσης τους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3