Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμοί και μηνύσεις και σε τοπικό στα Βασιλικά

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμοί και μηνύσεις και σε τοπικό στα Βασιλικά

Από άγρια επεισόδια που καταλήγουν ακόμη και σε διακομιδές τραυματιών σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σημαδεύονται ολοένα και περισσότεροι ερασιτεχνικοί αγώνες ποδοσφαίρου στη Βόρεια Ελλάδα

podosfairo
Τη στιγμή που η -συγκλονισμένη από τον θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού – ελληνική κοινωνία επιχειρεί συλλογικά να αποβάλλει δια βίου τα φαινόμενα οπαδικής βίας, η κατάσταση στους ερασιτεχνικούς αγώνες ποδοσφαίρου μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Και αυτό γιατί, μέσα σε διάστημα μόλις επτά ημερών σημειώθηκαν δύο συμπλοκές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Η πιο σοβαρή σύρραξη εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Κασσάνδρας – Γαλάτιστα, όπου υπήρξαν και τραυματίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «ThessToday.gr» επεισόδια σημειώθηκαν και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 και σε τοπικό αγώνα της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Αετό Βασιλικών και τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς.

Μήνυση μετά τη λήξη του αγώνα

Όλα ξεκίνησαν όταν ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων προχώρησε σε άσεμνες χειρονομίες προς την πλευρά των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας, με συνέπεια να εκτοξευτούν απειλές προς το πρόσωπό του, ως προς το τι θα… ακολουθήσει μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Συνέπεια των όσων προηγήθηκαν ήταν ο ξυλοδαρμός τριών ποδοσφαιριστών του Ποσειδώνα Καλαμαριάς και ενός φιλάθλου έξω από το γήπεδο, με τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων να προχωρούν μάλιστα και σε μήνυση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Η Καλαμαριά ήθελε τη νίκη για να σωθεί βαθμολογικά»

Η πρόεδρος των Αετών Βασιλικών, Όλγα Γιαννιού περιέγραψε στο ThessToday.gr τα όσα διαδραματίστηκαν στον επεισοδιακό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Κλείσιμο
«Στην κερκίδα και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας κάποιοι φίλαθλοι έβριζαν και ένας ποδοσφαιριστής από την Καλαμαριά τους έκανε άσχημες χειρονομίες. Όταν τελείωσε ο αγώνας ήταν στο κυλικείο και τον ρώτησε ένας συμπαίκτης του γιατί δεν φεύγει με την ομάδα, με τον ίδιο να απαντά ότι “ανησυχώ γιατί πριν έκανα χειρονομίες και θα με περιμένουν έξω από το γήπεδο”», σημείωσε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρός τους ήταν σε μια άγρια κατάσταση. Συνήθως οι φιλοξενούμενοι χαιρετούν τον/την πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας, αυτός ούτε καν χαιρέτισε. Η Καλαμαριά ήθελε τη νίκη για να σωθεί βαθμολογικά. Και επειδή στο ημίχρονο έχαναν ήδη με δύο γκολ, ξέφυγαν».

Να σημειωθεί ότι το ThessToday.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ομάδα της Καλαμαριάς, ωστόσο οι άνθρωποι του Συλλόγου δήλωσαν ότι «το θέμα έχει λήξει».

Κασσάνδρα – Γαλάτιστα σημειώσατε… ξυλοδαρμό και τραυματίες – Πήρε εξιτήριο ο προπονητής

Άγρια επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στον αγώνα μεταξύ του Αθλητικού Συλλόγου Κασσάνδρας και τον Ανθεμούς Γαλάτιστας, στη Χαλκιδική.

Η ένταση ξεκίνησε στο 49′ όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για παράβαση του σκόρερ για χέρι και κορυφώθηκε στο 70′. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο δεν δόθηκε με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη με έντονες διαμαρτυρίες για λίγα λεπτά αλλά και εισβολή φιλάθλων, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα.

Από τη σύρραξη τραυματίστηκαν ποδοσφαιριστές, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι ο προπονητής της Γαλάτιστας και ένας παίκτης της Κασσάνδρας.

«Ξεπεράστηκαν τα όρια»

Ο πρόεδρος του Ανθεμούντα Γαλάτιστας, Νίκος Κουτζιαρής δήλωσε στο ThessToday.gr ότι ο προπονητής της ομάδας μετά τα χτυπήματα πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ υπογράμμισε ότι «το Σάββατο ξεπεράστηκαν τα όρια».

«Υπήρχε ένας εκνευρισμός σε όλο το παιχνίδι από τους γηπεδούχους. Διογκώθηκε μέχρι το 70′, όταν επιτέθηκαν φραστικά στους διαιτητές, στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή μας. Δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις του διαιτητή, ο οποίος αποχώρησε για τα αποδυτήρια», τόνισε ο κ. Κουτζιαρής.

Και πρόσθεσε: «Υπήρξε εισβολή φιλάθλων και ενώ είχε ξεκινήσει η σύρραξη και ξυλοκοπήθηκε ο προπονητής μας. Τον χτύπησαν στο κεφάλι, ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και από εκεί στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Έκανε εξετάσεις, έμεινε στο νοσοκομείο μία ημέρα, ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό, έχει πάρει εξιτήριο και αναρρώνει στο σπίτι του».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλάτιστας, οι συρράξεις μεταξύ παικτών αποτελούν συχνό φαινόμενο, αλλά πάντα σε αθλητικό πλαίσιο. «Πάντα με την επέμβαση των ψυχραιμότερων λύνονται όλα. Το Σάββατο, όμως, ξεπεράστηκαν τα όρια και καταλήξαμε στα επεισόδια που σημειώθηκαν».

Ειδήσεις σήμερα:

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τις ποινές για την οπαδική βία

«Χαλάει» ο καιρός από σήμερα με συννεφιά και βροχές σε όλη τη χώρα - Χιονοπτώσεις στα ορεινά

Έως και 7 χρόνια στην ουρά για την επικουρική σύνταξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης