Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ας είναι ο γιος μου ο τελευταίος νεκρός λέει σε συγγενείς του ο πατέρας του Άλκη

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ας είναι ο γιος μου ο τελευταίος νεκρός λέει σε συγγενείς του ο πατέρας του Άλκη

Ως «ζωντανούς νεκρούς» περιγράφουν τους γονείς του Άλκη στο protothema.gr στενοί συγγενείς που βρίσκονται στο πλευρό τους - «Και ο πατέρας και η μητέρα του Άλκη μας δεν θέλουν άλλη βία. Δεν θέλουν τα παιδιά να τρομοκρατούνται από χούλιγκαν. Να σταματήσει η βία και να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπαίτιοι του φονικού» λένε

alkis-main1
«Ας είναι ο γιος μου το τελευταίο θύμα. Ας σταματήσει η βία. Κανένα άλλο παιδί νεκρό, κανένας άλλος φίλαθλος νεκρός. Φτάνει πια». Είναι τα λόγια του πατέρα του Άλκη Καμπανού που λέει σε συγγενείς και φίλους που επισκέπτονται το σπίτι της οικογένειας στη Βέροια για να τους συμπαρασταθούν. Το μόνο που ζητούν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη να συλληφθούν όλοι οι υπαίτιοι της δολοφονίας του παιδιού τους και να μην θρηνήσει καμία μάνα και κανένας πατέρας το παιδί τους εξαιτίας της οπαδικής βίας.

Την ώρα, λοιπόν, που η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και των φίλων του, η οικογένεια του 19χρονου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να πιστέψει ότι την περασμένη Τετάρτη κήδεψε τον μονάκριβο γιο τους. Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του Άλκη, αλλά και η κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του, βρίσκονται υπο την παρακολούθηση ψυχολόγων για να αντιμετωπίσουν τον ξαφνικό χαμό του παιδιού και αδερφού τους.

«Είναι ζωντανοί νεκροί» λένε στο protothema.gr στενοί συγγενείς που βρίσκονται στο πλευρό της μάνας και του πατέρα. «Το μοναδικό τους στήριγμα είναι πλέον η κόρη τους , η οποία είναι δυο χρόνια μεγαλύτερη από τον Άλκη και μετά το θάνατο του αδερφού της δεν αποχωρίζεται τους γονείς της», θα προσθέσουν. Η οικογένεια του Άλκη θέλουν να συλληφθούν όλα τα άτομα που πριν από πέντε ημέρες επιτέθηκαν στην παρέα των 19χρονων μόνο και μόνο επειδή ήταν ΑΡΗΣ.
IMG_7159
IMG_7158
«Και ο πατέρας και η μητέρα του Άλκη μας δεν θέλουν άλλη βία. Δεν θέλουν τα παιδιά να τρομοκρατούνται από χούλιγκαν. Να σταματήσει η βία και να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπαίτιοι του φονικού» λένε συγγενείς της οικογένειας Καμπανού στο protothema.gr.

Η οικογένεια ενημερώθηκε και για τον φιλικό αγώνα που ετοιμάζεται να γίνει μεταξύ ΑΡΗ και ΠΑΟΚ και επικροτεί όλες τις ενέργειες που θα αποτρέψουν από εδώ και στο εξής κάθε μορφής οπαδική βία.

Στο σημείο της δολοφονίας φίλοι του Άλκη μετονόμασαν την οδό σε «Αλκιβιάδη Καμπανού» από Θεόδωρου Γαζή, ενώ οι μπλούζες τα κασκόλ τα μηνύματα, τα λουλούδια και τα εκατοντάδες αναμμένα κεριά έχουν δημιουργήσει μνημείο για τον 19χρονο. Από την πλευρά της η αστυνομία, συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.
IMG_7151
IMG_7153
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Αλεξης Κούγιας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως δεν έχει συλληφθεί μέχρι τώρα κανένας από τους υπόλοιπους δράστες, ενώ διέρρευσε και μια πληροφορία πως φίλος του 23χρονου φερόμενου ως δράστη ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση διέφυγε στην Αλβανία για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με το thestival.gr πρόκειται για 20χρονο φίλο του 23χρονου ο οποίος ήταν μέλος του ίδιου συνδέσμου και συμμετείχε και στην αιματηρή επίθεση το 2019 σε δύο οπαδούς του Αρη και πάλι στην περιοχή του Χαριλάου.

«Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι μη σύλληψη των υπολοίπων 6 -7- 8 (δραστών) που πήγαν να σκοτώσουν ανθρώπους», είπε ο κ. Κούγιας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενεργώντας ως συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη.

Κλείσιμο
Την ανησυχία του για τις αστυνομικές έρευνες επανέλαβε ο κ. Κούγιας με δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα LiveSport. «Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν. Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος Αλβανός

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία. Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.
IMG_7150
Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, εφόσον επιβεβαιωθεί η παρουσία του στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης.

Στο μεταξύ, οι αρχές εκτιμούν πως πέρα από τον βασικό κατηγορούμενο στη δολοφονία εμπλέκονται συνολικά τουλάχιστον 12-15 άτομα.
Σύμφωνα με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από τις κάμερες, υπάρχουν και άλλα άτομα μέσα στα τρία αυτοκίνητα που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό.


Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνες για δέκα χούλιγκανς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Celebrities και οι... stalkers τους: Ανατριχιαστικές ιστορίες με εμμονικούς θαυμαστές και σταρ που που έζησαν τον τρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης