Πτολεμαΐδα: Αλλοδαπός έκανε λαθρεμπόριο καπνικών ειδών

Πτολεμαΐδα: Αλλοδαπός έκανε λαθρεμπόριο καπνικών ειδών

Περίπου 2.500 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και 2,5 κιλά καπνού βρέθηκαν στην κατοχή του

Ptolemaida-kapnika-eidi
Χάρη στην αξιοποίηση των στοιχείων που συγκέντρωσαν, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Εορδαίας έβαλαν τέλος στις παράνομες δραστηριότητες ενός αλλοδαπού λαθρέμπορου που διέθετε προς πώληση σημαντικές ποσότητες αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων στην Πτολεμαΐδα.

Οι αστυνομικοί έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία του 46χρονου αλλοδαπού, το μεσημέρι της Παρασκευής και ανακάλυψαν το εμπόρευμά του, που περιλάμβανε 2.470 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και ποσότητες καπνού συνολικού βάρους δυο κιλών και 650 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία τσιγάρα και ο καπνός κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας για να υπολογιστούν τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου, ενώ ο 46χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Ο σκύλος ξετρύπωσε λαθραία προϊόντα καπνού

Ο στοχευμένος έλεγχος που έκαναν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου με ειδικά εκπαιδευμένο στην ανίχνευση καπνικών ειδών σκύλο του Τελωνείου στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός 47χρονου αλλοδαπού σε περιοχή του Ηρακλείου, οδήγησε στη σύλληψή του καθώς στον χώρο αποσκευών βρέθηκαν 630 πακέτα τσιγάρων διάφορων εταιρειών και 365 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του αλλοδαπού, όπου κατασχέθηκαν άλλα 70 πακέτα τσιγάρων και 14 συσκευασίες καπνού. Τα καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο που υπολόγισε τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς σε 7.610,11 ευρώ και ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαζί μας στο ξενοδοχείο ήρθε και μια άλλη ανήλικη με τον φίλο της, λέει ο 40χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης

Η απίστευτη ιστορία της Σάρλοτ Μπέλις: Οι Ταλιμπάν προσφέρουν καταφύγιο στην ανύπαντρη έγκυο δημοσιογράφο από τη Νέα Ζηλανδία

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μπλόκαρε το Transfermarkt γιατί τον κοστολόγησε μόλις στα... 75 εκατ. ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης