Χιόνια στην Αθήνα-Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, σε ποιους η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες

attiki_kleistoi_dromoi_2xr

Απροσπέλαστο παραμένει ακόμη μεγάλο μέρος περιφερειακών δρόμων στην Αττική - Δείτε πώς  και πού μπορείτε να περάσετε σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ  - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν

Επιδεινώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο στο λεκανοπέδιο, καθώς στα ήδη αρκετά - και απροσπέλαστα από χθες - σημεία του δικτύου, προστίθενται ολοένα και περισσότερα με την πάροδο του χρόνου, μετά και την πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που άφησε πίσω η χιονοκαταιγίδα «Ελπίς», με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εξακολουθεί μέχρι αυτήν την ώρα η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

α) Διακοπή της κυκλοφορίας:

1) Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
2) Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.
3) Επί της οδού Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).
4) Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.
5) Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
Κλείσιμο
6) Επί της Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.
7) Επί της ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.
8) Επί της Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
9) Επί της οδού Τατοϊου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά Κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
10) Επί της οδού Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
11) Επί της Ε.Ο. Οινόης - Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.
12) Επί της Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα.
13) Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδου προς την Περιφερειακή Υμηττού.
14) Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.
15) Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου.
16) Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
17) Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
18) Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
19) Επί της Επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χ/θ 7 στα Μέγαρα.
20) Επί της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων

β) Κίνηση των οχημάτων μόνο σε όσα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες:

1) Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας άπαντα οχήματα.
2) Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, από ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αποταταστάθηκε η κυκλοφορία  : Α) ΣΤΗΝ Λ.  Κανελλοπούλου  και στα δύο ρεύματα από τη Λ. Μεσογείων προς την Περιφερειακή Υμητού , προς Ηλιούπολη , Β)Στην Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη)  και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτ5ωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.

Με αλυσίδες στο… Σύνταγμα

Η σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν οδικά σημεία ακόμη και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με την ΕΛ.ΑΣ να επισημαίνει πως «λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στο Νομό Αττικής, υπενθυμίζεται το από και τονίζεται ότι απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας». Πιο αισθητό, στο Δήμο Αθηναίων, είναι το πρόβλημα στο Πολύγωνο, το Γκύζη, το Μετς και την Άνω Κυψέλη, όπως και στην ευρύτερη περιοχή του Λυκαβηττού.

Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός

Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα.

Στη γραμμή 6 του ΤΡΑΜ «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» τερματικός σταθμός είναι η στάση Φιξ και στη γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Παλ. Δημαρχείο, λόγω πτώσης δέντρων στη σιδηροτροχιά και την εναέρια γραμμή.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Σταθμευμένα, ωστόσο, στα αμαξοστάσια εξακολουθούν να παραμένουν λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς «ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, εξακολουθεί μέχρι στιγμής να μην επιτρέπει την ασφαλή για εργαζόμενους και επιβάτες, εκτέλεση δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Προβλήματα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μολονότι η λειτουργία του Προαστιακού στις γραμμές «Πειραιάς - Αθήνα – Αεροδρόμιο», «Κιάτο – Αεροδρόμιο» και «Αθήνα – Χαλκίδα» είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, σε νεότερη ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει για τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα πως «καταργούνται τα δρομολόγια 56 & 57, προσθέτοντας πως «ο Προαστιακός Πειραιάς - Αεροδρόμιο αναμένει εκχιονισμό γραμμής για να εκκινήσουν τα δρομολόγια. Συνεχίζει να κινείται το δρομολόγιο βοηθείας που λειτουργεί από χθες το βράδυ, μεταξύ Αεροδρομίου - ΣΣ Λαρίσης».

Χωρίς αστικά στο Μαρούσι

Επιπλέον, «ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων η Δημοτική Συγκοινωνία δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια σήμερα Δευτέρα 24 και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022» ανέφερε χθες η δημοτική αρχή, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα κοιμητήρια Παπάγου και Χολαργού, αφού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγγενής καρδιοπάθεια η αιτία θανάτου του βρέφους με Covid στο νοσοκομείο Κατερίνης

Ομαλή η πρόσβαση στα νοσοκομεία παρά τη κακοκαιρία, λέει ο Θάνος Πλεύρης

Απεγκλωβίστηκαν 400 άτομα από τα τρένα στην Οινόη, πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης