H πρώτη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη: «Ουδέποτε διέπραξα βιασμό, ό,τι έγινε ήταν με την συναίνεσή της»

H πρώτη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη: «Ουδέποτε διέπραξα βιασμό, ό,τι έγινε ήταν με την συναίνεσή της»

«Στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», επισημαίνει σε δήλωσή του

leventis-mpika-main
Ο Βασίλης Λεβέντης που καταγγέλεται για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά μέσω δήλωσης που απέστειλε στον ΑΝΤ1 και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

Η δήλωση προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού και μέσω αυτής ο 27χρονος άνδρας ζητεί να έχει ίση αντιμετώπιση με την 24χρονη καθώς όπως λέει «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Ακόμη επισημαίνει ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης, αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, "δικάζεται" αλλά και "καταδικάζεται", για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα "βιασμό" σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων»
.




Ειδήσεις σήμερα:

Απολύθηκε η υπάλληλος που εμπλέκεται στους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά


Στα 18.869 τα νέα κρούσματα, 688 οι διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι


Aκρωτηριάστηκε το πόδι 50χρονου που εκτελούσε εργασίες σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Κοζάνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης