Υπουργείο Εργασίας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεμάτων για τις νέες άδειες νόσησης λόγω covid

ergasias_ypoyrge_io

Το υπουργείο εργασίας αναφέρει πως εδώ και δεκαετίες ισχύει ότι τις 3 πρώτες μέρες ασθενείας καταβάλλεται μόνο το 50% της αμοιβής του εργαζόμενου από τον εργοδότη και από την 4η μέρα ενεργοποιείται το επίδομα ασθενείας από τον ΕΦΚΑ και πλέον καταβάλλεται το σύνολο της αμοιβής για την άδεια ασθενείας

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τις άδειες νόσησης λόγω Covid-19,  με πηγές του γραφείου Τύπου να σημειώνουν, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση πως το καθεστώς αποζημίωσης είναι ευθυγραμμισμένο με το νομικό πλαίσιο για τις άδειες ασθενείας που ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Όπως αναφέρουν πηγές του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εργασίας, «εδώ και δεκαετίες ισχύει ότι τις 3 πρώτες μέρες ασθενείας καταβάλλεται μόνο το 50% της αμοιβής του εργαζόμενου από τον εργοδότη και από την 4η μέρα ενεργοποιείται το επίδομα ασθενείας από τον ΕΦΚΑ και πλέον καταβάλλεται το σύνολο της αμοιβής για την άδεια ασθενείας».

Συνεχίζοντας σημειώνουν: «Αυτά δεν τα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν εφάρμοσε αυτές τις διατάξεις για όλες τις άδειες ασθενείας που χορηγήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα όταν ήταν στην κυβέρνηση; Γιατί λοιπόν τώρα δημιουργούν θόρυβο που εφαρμόζεται το καθεστώς αυτό για τις νέες άδειες; Και έχουν το θράσος να μιλούν για περικοπές μισθών! Ο ΣΥΡΙΖΑ αν διαφωνούσε με το καθεστώς αυτό ας το είχε καταργήσει. Εφόσον όμως το διατήρησε και το εφάρμοσε δεν μπορεί σήμερα να κουνάει το δάχτυλο».

Αναλυτικά αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου Εργασίας:

Νέες άδειες νόσησης λόγω covid:

Ακόμα ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το καθεστώς αποζημίωσης για τις νέες άδειες νόσησης λόγω COVID είναι ευθυγραμμισμένο με το νομικό πλαίσιο για τις άδειες ασθενείας που ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Συγκεκριμένα εδώ και δεκαετίες ισχύει ότι τις 3 πρώτες μέρες ασθενείας καταβάλλεται μόνο το 50% της αμοιβής του εργαζόμενου από τον εργοδότη και από την 4η μέρα ενεργοποιείται το επίδομα ασθενείας από τον ΕΦΚΑ και πλέον καταβάλλεται το σύνολο της αμοιβής για την άδεια ασθενείας.

Αυτά δεν τα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν εφάρμοσε αυτές τις διατάξεις για όλες τις άδειες ασθενείας που χορηγήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα όταν ήταν στην κυβέρνηση;

Γιατί λοιπόν τώρα δημιουργούν θόρυβο που εφαρμόζεται το καθεστώς αυτό για τις νέες άδειες; Και έχουν το θράσος να μιλούν για περικοπές μισθών!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν διαφωνούσε με το καθεστώς αυτό ας το είχε καταργήσει. Εφόσον όμως το διατήρησε και το εφάρμοσε δεν μπορεί σήμερα να κουνάει το δάχτυλο.

Όμως κάνουν θόρυβο και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα γιατί θέλουν να αποκρύψουν ότι:
Πρώτον, ότι και οι δυο άδειες που θεσπίζονται είναι καινούριες και χορηγούνται επιπρόσθετα προς άλλες άδειες ασθενείας είτε των ίδιων των εργαζομένων, είτε των παιδιών τους.

Δεύτερον, ότι η ρύθμιση προβλέπει ότι παρέχεται/προτιμάται η τηλεργασία που μπορεί να παρασχεθεί κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη. Αυτή θεωρείται κανονική εργασία και δεν ενεργοποιούνται οι διατάξεις για την άδεια ασθενείας.

Τρίτον, ότι δίνονται με πολύ γρήγορες διαδικασίες, αφού για τη λήψη τους αρκεί η προσκόμιση του θετικού rapid test και δεν απαιτείται ιατρική γνωμάτευση

Τέταρτον, ότι ο εργαζόμενος γονέας μπορεί να αξιοποιήσει και μια σειρά υφιστάμενων και νέων αδειών που έχουν θεσπιστεί πρόσφατα (γονική άδεια, άδεια φροντιστή, άδεια απουσίας από την εργασία για λόγους ανωτέρας βίας)

Αυτά προσπαθεί να αποσιωπήσει και να διαστρεβλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Ελλάδα στον τουρισμό φέτος θα ξεπεράσει και τα επίπεδα του 2019», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της TUI

Κορωνοϊός: Στα 20.107 τα νέα κρούσματα, 683 οι διασωληνωμένοι, 88 θάνατοι

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης