Σχολεία: 8.278 τα νέα θετικά self test σε μαθητές έως το βράδυ της Δευτέρας

Σχολεία: 8.278 τα νέα θετικά self test σε μαθητές έως το βράδυ της Δευτέρας

Από αύριο θα αρχίσει η νέα διανομή τους από τα φαρμακεία

sxoleia_selftest5
Από το πρώτο self test αυτής της εβδομάδας, που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί εντοπίστηκαν 8.278 εν δυνάμει κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι από αύριο θα αρχίσει η νέα διανομή τους από τα φαρμακεία.

Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορωνοϊό, από ότι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα , σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ ενώ την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων είχαμε 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών , αυτά μειώθηκαν στα 33.194 κρούσματα, παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται στην απόφαση πρόσληψης 2.500 ακόμη εκπαιδευτικών για κάλυψη αναγκών εξ αιτίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορωνοϊό, απ’ ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194), και παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου μόλις δύο κλειστά τμήματα εξαιτίας αριθμού κρουσμάτων μαθητών μεταξύ των περισσότερων από 80.000 σε όλη τη χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι έκανε ο Ερντογάν στην Αλβανία

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Να γίνει το ΚΙΝΑΛ βασικός παίκτης στην Ευρώπη επιδιώκει ο Ανδρουλάκης - «Κλείδωσε» το όνομα του εκπροσώπου τύπου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης