Ατύχημα με Ferrari: Στην Τροχαία έδωσαν το υλικό από τις κάμερες - Τι λέει ο νόμος;

Ατύχημα με Ferrari: Στην Τροχαία έδωσαν το υλικό από τις κάμερες - Τι λέει ο νόμος;

Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει όλο το υλικό στην ΕΛΑΣ. Τονίζει οτι έχει αποδείξει με συγκεκριμένα έργα πως η προστασία της ζωής είναι σε απόλυτη προτεραιότητα.

Στιγμιοτυπο_2022-01-17__12_32_23_μμ

Με αφορμή αναφορές σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις πρόσφατα στη Βούλα, επί της Λεωφόρου Καραμανλή, η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

1.Σύμφωνα με το νόμο, από 1.1.2011, η αρμοδιότητα τοποθέτησης, λειτουργίας και συντήρησης των καμερών παρακολούθησης και διαχείρισης της κυκλοφορίας στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο Αττικής -στο οποίο περιλαμβάνεται και η άνω Λεωφ. Καραμανλή- ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής.

2.Σημειώνεται ότι, η παραλιακή λεωφόρος έχει εξαιρετικό πλάτος, με 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα που συνέβη το τραγικό αυτό τροχαίο δυστύχημα, έχει περιορισθεί στα 50 χλμ/ώρα.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει τοποθετήσει στην παραλιακή λεωφόρο σειρά πινακίδων ευαισθητοποίησης των οδηγών, τους οποίους προτρέπει να οδηγούν με ασφάλεια και προσοχή, καθώς και το πρώτο τεχνικό μέσο καταγραφής της παραβίασης φωτεινού σηματοδότη, με στόχο την αποτροπή της επικίνδυνης οδήγησης.

Οι κάμερες παρακολούθησης και διαχείρισης της κυκλοφορίας επί της άνω Λεωφ. Καραμανλή λειτουργούσαν κανονικά κατά το χρόνο του τροχαίου δυστυχήματος και το σχετικό υλικό δόθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν αιτήματός της.



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης