Κακοκαιρία «Διομήδης»: Χιόνια και στην Αττική - Σε ποιες περιοχές θα έχουμε παγετό

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Χιόνια και στην Αττική - Σε ποιες περιοχές θα έχουμε παγετό

Δύο νεκροί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων - Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω της  κακοκαιρίας «Διομήδης» - Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και απαγορευτικό απόπλου - Ακόμη και στους 0 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία στην Αττική -  Η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο 24ωρο - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα

xionia-parnitha-arthro
«Τσουχτερό» κρύο και χιονοπτώσεις, τα χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες ώρες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά τα έντονα καιρικά φανόμενα που προκάλεσαν σειρά προβλημάτων, από πλημμυρικά φαινόμενα μέχρι υπερχείλιση χειμμάρων. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ  ισχυρός θα είναι ο παγετός στα βόρεια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα και θυελλώδεις θα είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Τραγωδία σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες, με την ανάσυρση δύο νεκρών λόγω της κακοκαιρίας. Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα, στον ορεινό όγκο του Λαγκαδίου, στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, ενώ αγνοείται η σύζυγός του. Νεκρός βρέθηκε και 50χρονος εργαζόμενος που δούλευε στις αποκαταστάσεις των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα. 


Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας






Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία Διομήδης, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα επιδείνωση σε αρκετές περιοχές με χιόνια, θυελλώδεις βοριάδες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια της Αττική.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του στο Facebook, το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές της χώρα θα αγγίξει τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 μποφόρ. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η κακοκαιρία «Διομήδης» θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί.

Κλείσιμο

Οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα. Δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τις χιονοπτώσεις να πλαισιώνουν το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Πάντως οι χιονοστρώσεις όπου αυτές παρατηρηθούν δεν δείχνει να είναι αξιόλογες με εξαίρεση τους ορεινούς - ημιορεινούς όγκους.

Είναι μάλιστα αρκετά πιθανό ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές της βόρειας χώρας να παραμείνει κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο δημιουργώντας το φαινόμενο του ολικού παγετού.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα νότια λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι το απόγευμα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντικά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία «Διομήδης»

Σφοδρές βροχοπτώσεις, χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το νέο έτος, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και οι Περιφέρειες, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται κλιμάκωση των φαινομένων.

Τα σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τα χιόνια και τους ισχυρούς ανέμους συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα. 

Στην Αττική έκλεισε νωρίτερα η Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει ορεινά χωριά στην Ελασσόνα, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί και η Κάλυμνος.

Τα πιο πολλά προβλήματα εντοπίζονται σε Μακεδονία και Θεσσαλία ενώ και στη βόρεια Εύβοια στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί από το Προκόπι προς το Μαντούδι. Εκατοντάδες κλήσεις για κοπές δέντρων, άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς δέχθηκε η Πυροσβεστική.

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον Δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη.

Την ίδια ώρα, Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες σε ορεινές περιοχές του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, σε Στυμφαλία και Φενεό.

Στο Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν η Αρναία, το Παλαιοχώρι, η Ολυμπιάδα, η Βαρβάρα κι άλλοι οικισμοί του δήμου, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν δέκα κάτοικοι στο χωριό Σέλι, στην Ημαθία, οι οποίοι λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδη» είναι αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους εδώ και τρεις μέρες, σύμφωνα με το τοπικό μέσο thesstoday.gr.

Υπενθυμίζεται ότι δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο έως και εννέα μποφόρ.

Για μία σοβαρή κακοκαιρία και μία δύσκολη νύχτα που πέρασε έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

O ιδιαίτερα ψυχρός χειμώνας που αναμένεται να περάσουμε φέτος απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους εν μέσω μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Εάν ο καιρός παραμείνει άστατος, νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο –που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιο ενεργειακό κόστος– ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε υπερβολικά κόστη. 

Κινείται νότια ο Διομήδης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το έντονο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες να κινηθεί νοτιότερα και  θα κατευθυνεί προς το ανατολικό, νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, όπως γνωστοποίησε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο protothema, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, με τον ίδιο να ενημερώνει για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια τμήματα της Αττικής (από υψόμετρο  300 μέτρων και άνω) τα μεσάνυχτα.

Παρά το πολυσύνθετο των παραγόντων που διαμορφώνουν τα καιρικά φαινόμενα, η ικανότητα πρόγνωσης έχει βελτιωθεί σημαντικά τόσο σχετικά με το χρονικό διάστημα πρόβλεψης, όσο και με την ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Διομήδης τις επόμενες ώρες, τι προβλέπεται για την Αττική από τον Γιάννη Καλλιάνο 

Η κακοκαιρία «Διομήδης», η οποία σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, επηρεάζει για τρίτη ημέρα τη χώρα μας, αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσει, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται κατά τόπους και οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου μέχρι το τέλος της ημέρας θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Πού συνεχίζονται τα προβλήματα μέχρι και αυτή την ώρα: Απαγορευτικό απόπλου, κλειστά σχολεία, κατολισθήσεις, χωριά χωρίς ρεύμα και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αισθητή είναι από χθες η παρουσία της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Καταστροφικό το πέρασμα του «Διομήδη», πλήττει σημαντικά  τη Θεσσαλία

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διομήδης» στη Θεσσαλία και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας όπου φούσκωσαν ποταμοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να καταγραφούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Στην παραλία της Λάρισας η παραλία βγήκε στη στεριά ενώ αρκετές περιοχές αποκλείστηκαν από το χιόνι ή από τις κατολισθήσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά της Καρδίτσας, έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι. Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε Ελασσόνα, περιοχές της Λάρισας, Τέμπη, καθώς και στον Βόλο, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες. Από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδη» δοκιμάζεται και η πυρόπληκτη Εύβοια με προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Στα Φάρσαλα, χείμαρροι και αποστραγγιστικά έργα υπερχείλισαν, χωριά πλημμύρισαν και κάτοικοι από την ανατολική πλευρά του χωριού Υπέρεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχείο, όταν το ποτάμι έκοψε στα δύο το χωριό.

Την ίδια ώρα πολλές ζημιές καταγράφονται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις αλλά και σε ποιμνιοστάσια και ο δήμος Φαρσάλων ήδη κινεί διαδικασίες για αναγγελία ζημίας προς τον ΕΛΓΑ.


Φωτογραφία από το τοπικό μέσο onlarissa.gr

kairosfarsala


Στα Τρίκαλα, έλατο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, καθώς κινούνταν στον κεντρικό άξονα Ελάτης-Περτουλίου και 500 μ. πριν το χιονοδρομικό κέντρο, από την σφοδρή χιονοθύελλα. Ευτυχώς οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν.

kairostora-kairos-trikalakairos-vroxes


24 ώρες βροχή στα Τρίκαλα


Το team της V.A Photography πέρασε όλη τη χθεσινή νύχτα στα Περτουλιώτικα λιβάδια και στην Ελάτη και μας μεταφέρει μοναδικές εικόνες.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το trikalavoice.gr 

kairostora-trikala

trikala-kairostora-diomidis


kairossimera-xionia-kairos


Η κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο


Στον Έβρο χιονοπτώσεις και  θυελλώδεις ανέμοι συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στον ακριτικό νομό.

Δείτε βίντεο με την χθεσινή σφοδρή χιονόπτωση από το evrosnews.gr.

Χιόνια Εγνατία Οδός-Αλεξανδρούπολη


Χιονόπτωση σε χωριά του Διδυμοτείχου


Λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, αναστέλλεται σήμερα με απόφαση δημάρχων, η λειτουργία των σχολείων σε Σαμοθράκη και Σουφλί  καθώς και στις Φέρες και την κοινότητα Συκορράχης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο ισχυρός πλάγιος άνεμος έντασης 50 κόμβων (περίπου 8 μποφόρ) που έπνεε στην περιοχή, ήταν ο λόγος ματαίωσης της χθεσινοβραδινής πτήσης από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη της εταιρίας Sky Express, ενώ η σημερινή πρωινή πτήση προς την πρωτεύουσα του Έβρου δεν πραγματοποιήθηκε με απόφαση της εταιρίας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (κάτω του μηδενός) και της χιονόπτωσης και με τον κίνδυνο παγοποίησης του αεροσκάφους, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη.

Σε ό,τι αφορά στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων στη διάρκεια της ημέρας πτήσεων ο κ. Ζαντανίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα γίνουν κανονικά, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε, με μικρή καθυστέρηση, η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα η οποία εξυπηρέτησε κι όλους τους εναπομείναντες επιβάτες, από τις πτήσεις που είχαν ακυρωθεί.

kairosevros


kairosevros-kakokairiadiomidis-kairostora
Αλεξανδρούπολη: Μπαλκόνι ξεκόλλησε από πολυκατοικία λόγω αέρα και εκσφενδονίστηκε στον δρόμο


Βόρεια Εύβοια: Μεγάλη κατολίσθηση στο Αχλάδι, κλειστός ο δρόμος στο σημείο

Κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/1) στη βόρεια Εύβοια στο δρόμο που οδηγεί από την Παραλία Αχλαδίου στην Παραλία Αγίας Άννας.

Λόγω της κατολίσθησης έκλεισε το οδικό δίκτυο στο συγκεκριμένο σημείο με κατοίκους να λένε στο eviathema.gr πως «τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει».

evoia-kairos


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουνριώτης «η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τον Δήμο είναι ακόμα σε εξέλιξη. Χθες βράδυ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο τα οποία αντιμετωπίζονται. Μηχανήματα του Δήμου και μισθωμένα μηχανήματα από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όλη την νύχτα έδωσαν μάχες και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες ώστε να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι. Τα κορμοδέματα- κορμοφράγματα συγκράτησαν τις φερτές ύλες μακριά από τους οικισμούς».


Eviathema.gr - Κατολίσθηση στην Βόρεια Εύβοια


Κρήτη: Μικροπροβλήματα από κατολισθήσεις στο Δήμο Πλατανιά Κρήτης

Μικροπροβλήματα από κατολισθήσεις καταγράφηκαν στον επαρχιακό δρόμο Ταυρωνίτης – Παλαιόχωρα λόγω της κακοκαιρίας. Σε κάποια σημεία υπάρχουν κατολισθήσεις και οι οδηγοί θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δείτε σχετικό βίντεο και φωτογραφίες του αντιδημάρχου Πλατανιά, Γιώργου Καλαϊτζάκη:

Άρχισε ο χειμώνας με μικρά προβλήματα λίγη προσοχή δε βλάπτει δρόμος Ταυρωνίτη Παλαιόχωρα

Posted by Γιώργος Καλαϊτζάκης on Tuesday, January 11, 2022


Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια - Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσσιες περιοχές, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Όσον αφορά τον Αργοσαρωνικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου.

Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, πριν την αναχώρησή τους, καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.



Οι θερμαινόμενες αίθουσες

Ανοιχτές είναι οι θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων. Σε 24ωρη βάση λειτουργούν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου και η Λέσχη Φιλίας Πανόρμου, ενώ ομάδες του «Street Work» προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Σε 24ωρη λειτουργία έχει τεθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, 210-5246515 και 210 5277000 καθώς και ο τετραψήφιος αριθμός 1595. 


Ειδήσεις σήμερα:

Τη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών, ανακοίνωσε ο Γεραπετρίτης

Πήρε εξιτήριο ο βουλευτής της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας

Κίνα: Σε τριτοκοσμικά «στρατόπεδα καραντίνας» απομονώνονται οι πολίτες ανάμεσά τους έγκυες και παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης