Σε παγίδες είχαν μετατρέψει αρκετούς δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης δύο νεαροί «κυνηγοί» μετάλλων, οι οποίοι έβγαζαν «μεροκάματο» ξηλώνοντας τις μαντεμένιες σχάρες από τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν σε επιχείρηση σκραπ!
Οι δύο Έλληνες ηλικίας 21 και 28 χρόνων δρούσαν τις νυχτερινές ώρες από τις 10 ως τις 19 Δεκεμβρίου, οπότε έκλεψαν συνολικά επτά σχάρες από διάφορες περιοχές και τις πούλησαν στον 66χρονο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων, στην οποία βρέθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Τρίπολης και αποδόθηκαν στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.
Ο επιχειρηματίας αποκάλυψε την ταυτότητα των δραστών, που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν. Ωστόσο, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κλοπή, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος του 66χρονου.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι